Nova pravila za rad restorana i barova. Chicago Riverwalk se vraća na uobičajeno radno vreme.

Nova pravila za rad restorana i barova. Chicago Riverwalk se vraća na uobičajeno radno vreme.

Fejsbuk plaća 725 miliona dolara za neovlašćeno deljenje podataka korisnika. Evo kako da se prijavite
Chicago Glasnik zapošljava novinara – Full Time
Dobre vesti za 10 000 imigranata koji su učestvovali u Lutriji za Zelenu kartu 2020. godine

Čikaški barovi i restorani koji prodaju alkohol moraće da poštuju nova pravila od ove nedelje. Prema novim propisima svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni do ponoći svake večeri, saopštili su zvaničnici grada Čikaga.

Novi propisi o poslovima i zaštiti potrošača zahtevaju da se svaki objekat koje poslužuje alkohol zatvara do ponoći u cilju „sprečavanja širenja COVID-19 u čikaškim barovima i restoranima“.  Dostava hrane će i dalje moći da se radi posle ponoći.

Grad je već zabranio prodaju alkohola za konzumiranje na licu mesta posle 23 sata, dok se narudžbine za poneti ne smeju prodavati nakon 9 p.m.

chicago boats chicago glasnik

 Chicago Riverwalk

Promene u petak stižu i na popularno šetalište Chicago Riverwalk.

Riwervalk će se vratiti u uobičajeno radno vreme. Biće otvoren i za rekreaciju i za komercijalne aktivnost od 6 a.m. do 11 p.m., najavili su gradski zvaničnici. Prodavcima će takođe biti dozvoljeno da ostanu otvoreni do 23 sata.

U saopštenju kancelarije gradonačelnice Lori Lightfoot navodi se da promene dolaze nakon što je grad budno pratio broj ljudi koji svakodnevno koriste Riverwalk i trenutne projekcije za korišćenje tokom leta.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0