Nova ograničenja za predgrađa Čikaga, moguće ponovno uvođenje uredbe za ostanak kod kuće

Nova ograničenja za predgrađa Čikaga, moguće ponovno uvođenje uredbe za ostanak kod kuće

Argentina zaustavila Srbiju u četvrtfinalu Mundobasketa!
USCIS – Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za zelenu kartu
Bliži se rok za obaveznu vakcinaciju federalnih radnika i kompanija koje sarađuju sa američkim vlastima

Pandemija koronavirusa u Ilinoisu ne jenjava, guverner JB Pritzker saopštio je u ponedeljak da će uvesti ograničenja na skupove do maksimalno 10 osoba u pojedinim predgrađima Čikaga i u većem delu južnog Ilinoisa i predložio da se naredba o ostanku kod kuće (“Stay at home”) razmotri kao jedna od mogućnosti da se porast slučajeva COVID-19 stavi pod kontrolu.

Okruzi DuPage, Kane, Vill i Kankakee, zajedno sa 20 najjužnijih okruga države, od srede će imati strožija pravila, koja uključuju ograničenje od šest ljudi za istim stolom za restorane i barove na otvorenom. Oni se pridružuju severozapadnim regionima, u kojima su Rockford, DeKalb i Galena, koji će takođe imati nova ograničenja.

Najnovije mere usledile su nakon četvrtog uzastopnog dana kada su državni zdravstveni službenici prijavili više od 10.000 novih potvrđenih slučajeva COVID-19. Virus bukti u većem delu zemlje, ali bilo je dobrih vesti jer je jedna velika farmaceutska kompanija najavila značajan napredak u vakcini protiv koronavirusa.

Pritzker je prošle nedelje rekao da razmišlja o ponovnim ograničenjima  širom države Ilinois kako bi usporio širenje virusa, a u ponedeljak je čini se otvorio vrata novoj uredbi za ostanak kod kuće. Nalog o zadržavanju kod kuće koji je stupio na snagu 21. marta, a ukinut 29. maja, bila je Prickerova najdrastičnija mera do sada u borbi protiv širenja virusa.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0