Nova ograničenja za predgrađa Čikaga, moguće ponovno uvođenje uredbe za ostanak kod kuće

Nova ograničenja za predgrađa Čikaga, moguće ponovno uvođenje uredbe za ostanak kod kuće

Bela kuća nudi nove poreske olakšice da podstakne vakcinaciju
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KORONAVIRUSU U ČIKAGU!
Američka Komisija za sigurnost proizvoda tužila Amazon zbog navodne prodaje opasnih proizvoda

Pandemija koronavirusa u Ilinoisu ne jenjava, guverner JB Pritzker saopštio je u ponedeljak da će uvesti ograničenja na skupove do maksimalno 10 osoba u pojedinim predgrađima Čikaga i u većem delu južnog Ilinoisa i predložio da se naredba o ostanku kod kuće (“Stay at home”) razmotri kao jedna od mogućnosti da se porast slučajeva COVID-19 stavi pod kontrolu.

Okruzi DuPage, Kane, Vill i Kankakee, zajedno sa 20 najjužnijih okruga države, od srede će imati strožija pravila, koja uključuju ograničenje od šest ljudi za istim stolom za restorane i barove na otvorenom. Oni se pridružuju severozapadnim regionima, u kojima su Rockford, DeKalb i Galena, koji će takođe imati nova ograničenja.

Najnovije mere usledile su nakon četvrtog uzastopnog dana kada su državni zdravstveni službenici prijavili više od 10.000 novih potvrđenih slučajeva COVID-19. Virus bukti u većem delu zemlje, ali bilo je dobrih vesti jer je jedna velika farmaceutska kompanija najavila značajan napredak u vakcini protiv koronavirusa.

Pritzker je prošle nedelje rekao da razmišlja o ponovnim ograničenjima  širom države Ilinois kako bi usporio širenje virusa, a u ponedeljak je čini se otvorio vrata novoj uredbi za ostanak kod kuće. Nalog o zadržavanju kod kuće koji je stupio na snagu 21. marta, a ukinut 29. maja, bila je Prickerova najdrastičnija mera do sada u borbi protiv širenja virusa.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0