NOAA objavila svoja predviđanja za predstojeću zimu. Evo kakvo nas vreme očekuje u Čikagu

NOAA objavila svoja predviđanja za predstojeću zimu. Evo kakvo nas vreme očekuje u Čikagu

Goran Mekić – Kako žive Srbi u Izraelu
Kako izgleda test za dobijanje američkog pasoša?
Intervju: Darko Vlogs – Instagram senzacija iz kamiona!

Zima dolazi, Čikago!

Nacionalna uprava za okeane i atmosferu (NOAA) je obajvila svoja predviđanja za zimsku sezonu, a čini se da je prognoza za oblast Čikaga upravo ono što stanovnici mogu očekivati: hladno vreme!

Svakako, treba napomenuti neka predviđanja.

Dok meteorološka agencija ima jaka predviđanja za određene delove države, predviđajući uslove toplije od proseka širom južnog dela Sjedinjenih Država i većeg dela istočnih, ta predviđanja nisu tako precizna kada je reč o temperaturama za deo oko Great Lake+a.

Prema navodima Uprave, delovi Great Lakes-a imaju „jednake šanse za temperature ispod, blizu ili iznad proseka“. Čini se da veliki deo područja Čikaga teži ka natprosečnim temperaturama.

Ono što se ističe u predviđanjima jesu padavine.

Great Lakes imaju neke od najvećih šansi za uslove vlažnije od proseka, navodi NOAA, iako agencija napominje da ne predviđa sezonske akumulacije snežnih padavina jer se „prognoze snega uglavnom ne mogu predvideti više od nedelju dana unapred“.

Centar za predviđanje klime Uprave za okeane i atmosferu je saopštio da je ova prognoza za period od decembra 2021.godine do februara 2022.godine, iako se svakog meseca ažuriraju njihove tromesečne prognoze.

Predviđanja dolaze kada se uslovi za La Nina-u pojavljuju već drugu godinu zaredom (La Nina je klimatski obrazac koji opisuje hlađenje površinskih oekanskih voda duž tropske zapadne obale Južne Amerike. La Nina se smatra suprotnošću El Ninu koji se odlikuje neobično toplim temperaturama  okeana u ekvatorijalnoj oblasti Tihog okeana).

U skladu sa tipičnim uslovima La Nine tokom zimskih meseci, očekujemo temperature ispod normale duž delova severnog dela Sjedinjenih Država, dok veći deo juga ima temperature iznad normalnih“, navodi Jon Gottschalck, šef Ogranka za operativno predviđanje u Centru za predviđanje klime NOAA-e, u svom saopštenju. „Jugozapad će zasigurno ostati zabrinjavajući region jer predviđamo padavine ispod normalnih, gde se sušni uslovi nastavljaju u većini područja“.

 

Izvor: Nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0