Nikola Jokić ovogodišnji dobitnik priznanja za promociju ugleda Srbije u svetu

Nikola Jokić ovogodišnji dobitnik priznanja za promociju ugleda Srbije u svetu

Rasa se više neće uzimati u obzir prilikom prijema na koledže i univerzitete u SAD
Predstavljena nova karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago
2022 International Trucks For Sale

Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić ovogodišnji je dobitnik priznanja za promociju ugleda Srbije u svetu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Ovo priznanje se dodeljuje našim istaknutim pojedincima koji podižu ugled Srbije u svetu kroz svoju profesiju.

“Ja sam ovakve nagrade dobijao uglavnom na terenu, ali ako sam barem malo doprineo da ljudi u svetu zavole Srbiju i vide je kao prijatelja, mislim da sam uradio lepu stvar za svoju zemlju. Košarka i sport je nešto što po čemu smo prepoznatljivi u svetu i mislim da je to pravi put da pokažemo koliko je Srbija lepa i koliko u njoj ima dobrih i vrednih ljudi”, rekao je Jokić u video-poruci emitovanoj u Ministarstvu spoljnih poslova na svečanosti povodom Dana srpske diplomatije.

Rekao je i da se nada da je predstavljao svoju zemlju na pravi način i da je dao primer mlađim ljudima.

Meni ostaje da obećam da ću se i dalje truditi da predstavljam Srbiju na pravi način i opravdam ukazano poverenje”, istakao je Jokić.

Dan srpske diplomatije obeležava se svake godine 29. maja, na dan kada je 1839. godine osnovana Knjaževska kancelarija inostranih dela, preteča današnjeg Ministarstva spoljnih poslova.

Od sportista, pre Nikole Jokića, priznanje povodom Dana srpske diplomatije dobio je Novak Đoković 2020. godine.

RTS

COMMENTS

WORDPRESS: 0