Nevakcinisani stanovnici Ilinoisa moraće sami da plate medicinske troškove ako se zaraze COVID-19?!

Nevakcinisani stanovnici Ilinoisa moraće sami da plate medicinske troškove ako se zaraze COVID-19?!

Zašto je zdravstveno osiguranje u Americi tako skupo?
Čikago predstavio nove promena ograničenja zbog porasta broja obolelih od Covid 19
Southwest Airlines od 14. februara leti sa aerodroma O’Hare. 20 novih letova dnevno

U Čikagu je pokrenuta nova debata o tome da li nevakcinisani stanovnici Ilinoisa treba da plaćaju svoje medicinske troškove ako se zaraze COVID-19. Demokratski predstavnici predstavili su nacrt zakona prema kojoj bi nevakcinisani stanovnici Ilinoisa bili odgovorni za svoje medicinske troškove, uključujući bolničke račune u slučaju da se razbole.

Ovo dolazi pošto slučajevi širom države nastavljaju da rastu, a varijanta omikrona sve više raste na Srednjem zapadu, a zvaničnici očekuju da će uskoro biti otkrivena u Ilinoisu.

Čikago bi mogao da počne da zahteva dokaz o vakcinaciji protiv COVID-a na javnim mestima, kaže glavni doktor u gradu

Kako se visoko mutirana varijanta omikrona COVID-19 nastavlja širiti po SAD, zdravstveni zvaničnici Čikaga kažu da bi grad mogao početi da zahteva dokaz o vakcinisanju na javnim mestima.

U događaju na Fejsbuku uživo u utorak, komesarka za javno zdravlje Čikaga dr Alison Arvadi rekla je da su neke privatne ustanove već počele da zahtevaju dokaz o vakcinaciji, a grad bi mogao da sledi.

„Možemo li početi da zahtevamo dokaz o vakcinaciji za više aktivnosti na javnim mestima? Da, mislim da bismo mogli“, rekla je Arvadi.

NBC Chicago

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0