Neuralink kompanija za ugrađnju mikročipova u mozak započinje ispitivanje na ljudima ove godine

Neuralink kompanija za ugrađnju mikročipova u mozak započinje ispitivanje na ljudima ove godine

Amerika zabranila prodaju sijalica sa žarnom niti
Evo zbog čega Amerika nije dobila ime po Kolumbu već po Amerigu Vespučiju
Rok za povraćaj poreza ističe u ponoć. Evo kako da podnesete prijavu za produžetak roka

Elon Mask je u petak u Francuskoj najavio da će njegova startup kompanija Neuralink ove godine imati prvog čoveka neuralnim implantom.

Govoreći na VivaTech događaju u Parizu, Mask, koji je takođe izvršni direktor kompanija Tesla, Twitter i SpaceX, je izjavio da Neuralink planira da izvede postupak ugradnje koji će biti emitovan putem interneta.

Međutim, Mask nije pružio konkretnije detalje o broju pacijenata ili trajanju eksperimenta.

Prošlog meseca, Neuralink je dobio odobrenje američke Agencije za hranu i lekove (FDA) za svoje prvo kliničko ispitivanje na ljudima, što je opisano kao značajan korak za kompaniju.

Neuralink se takođe trenutno nalazi pod istragom u Sjedinjenim Američkim Državama zbog postupanja sa eksperimentima na životinjama.

Bivši zaposleni Neuralinka su prethodno otkrili da je kompanija žurila i nepromišljeno izvodila operacije na majmunima, svinjama i ovcama, što je dovelo do nepotrebnih smrti životinja. Navodno je Mask vršio pritisak na osoblje da dobije odobrenje FDA, a eksperimenti na životinjama su bili namenjeni podršci kompanijinom zahtevu za ispitivanje na ljudima.

Wionews.

COMMENTS

WORDPRESS: 0