Ne stižete da prijavite porez do 15. aprila? Evo šta je potrebno da uradite

Ne stižete da prijavite porez do 15. aprila? Evo šta je potrebno da uradite

Amerika danas slavi Dan Nezavisnosti – Independance Day
Grupna tužba tvrdi: Amazon usmerava potrošače ka skupljim proizvodima
U Čikagu od danas obavezan dokaz o vakcinaciji za posetu restoranima. Evo kako će se ovo pravilo sprovoditi

Ako još niste podneli svoju poresku prijavu za 2023. godinu IRS-u i još uvek dugujete porez na prihode za prošlu godinu, dobra vest je da još uvek imate vremena da ispravite te situacije pre nego što budete kažnjeni zbog nepodnošenja.

Većina podnosilaca poreskih prijava ima rok do 23:59 u ponedeljak, 15. aprila. Međutim, neki imaju još jedan dan ili dva ako žive u Mejnu, Masačusetsu ili Vašingtonu, DC, zbog praznika koji se tamo obeležavaju.

Ali ako se ne nalazite ni u jednoj od ovih situacija, i ako ne možete da podnesete potpunu prijavu do ponedeljka, tada barem podnesite Obrazac 4868 kako biste automatski dobili šestomesečno produženje za podnošenje prijave.

Imajte na umu da je ovo samo produženje za podnošenje prijave i izbegavanje kazne za nepodnošenje. To nije produženje za plaćanje preostalog duga koji dugujete. Taj iznos i dalje dospeva 15. aprila.

Dakle, ako očekujete da još dugujete novac, pored podnošenja zahteva za produženje, pošaljite uplatu IRS-u do ponedeljka koja najbolje odgovara približnom iznosu koji smatrate da dugujete.

edition.cnn.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0