Ne propustite: Osmi čikaški festival srpskog filma od 3. do 5. decembra

Ne propustite: Osmi čikaški festival srpskog filma od 3. do 5. decembra

Mesec dana od početka 4. faze. Evo šta je sve trenutno otvoreno u Čikagu.
Srbijada 2022- najveći sportski događaj srpske dijaspore ovog vikenda u Ohaju
Čikaški Field Museum omogućiće stanovnicima Ilinoisa besplatan ulaz u septembru

Osmi čikaski festival srpskog filma, koji će biti održan od 3. Do 5. Decembra 2021. Godine, godisnja je manifestacija na kojoj ovdasnjoj publici predstavljamo najbolje iz savremene filmske produkcije iz srbije, kao I filmska ostvarenja autora srpskog porekla iz celog sveta. Nasa misija je da u najboljem svetlu predstavimo srpsko kulturno stvaralastvo I ostvarenjima iz savremene filmske srpske produkije obogatimo kulturni zivot cikaga.

Vec 7 godina cikaski festival srpskog filma ovdasnjoj publici predstavlja najznacajnija filmska ostvarenja, uz susrete sa autorima I brojnim gostima iz sveta filma – sa nama su bili reditelji, glumci, producenti, scenaristi I drugi autori, uz predstavnike filmskih organizacija iz srbije, cime smo doprineli zblizavanju filmskih autora I aktera sa ovdasnjom publikom, predstavnicima srpske zajednice u cikagu, ali I americkom publikom I ovdasnjim filmskim autorima. Festival je posvecen autorima I ljubiteljima filma, koji kroz nekoliko festivalskih dana imaju izuzetnu priliku da uzivaju u filmskoj umetnosti, susretima I razmeni dragocenih umetnickih iskustava.

Na festivalu premijerno prikazujemo pazljivo odabrane srpske filmove, koji su osvojili prestizne medjunarodne nagrade, kao I priznanja kritike I publike. I na sledecem festivalu ugosticemo glumce I filmske stvaraoce, koji ce prisustvovati projekcijama filmova, imati susrete sa publikom I odgovarati na njihova pitanja.

Tokom boravka u cikagu, kao dobri domacini potrudicemo se da dragim gostima predstavimo ovaj grad u najlepsem svetlu, I upoznamo ih sa ovdasnjom kulturno-umetnickom scenom, mnogobrojnim muzejmima, zanimljivom cikaskom arhitekturom, kuhinjom, bogatom ponudom restorana I sopinga na micigen aveniji.

Najavljujuci osmu smotru filma, cikaski festival srpskog filma najavljuje I prosirenje kategorija za ucesce autora I filmova na festivalu 2021. Godine, ukljucujuci I filmove srpskih autora u rasejanju. Pozivamo vas da prijavite svoje filmove za festival I tako pomognete nama da rastemo I promovisemo srpsku filmsku industriju, kao I talentovane filmske autore I umetnike srpskog porekla iz celog sveta. Ako ste scenarista, reditelj, producent ili glumac srpskog porekla, vas film se kvalifikuje za ovu filmsku reviju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0