Ne možete da platite porez? Ne brinite! Evo nekoliko korisnih informacija koje će pomoći

Ne možete da platite porez? Ne brinite! Evo nekoliko korisnih informacija koje će pomoći

Kalifornija: Prva država u SAD-u koja će obezbediti zdravstveno osiguranje svim nelegalnim imigrantima
U državi Njujork nalazi se ostrvo sa kućom i drvetom na samo 300m2
WalletHub objavio listu najsrećnijih gradova u Americi za 2023. Evo gde se nalazi Čikago

Ako ste shvatili da nećete biti u mogućnosti da platite porez, ne paničite! Možda se možete kvalifikovati za samouslužni plan plaćanja online (uključujući ugovor na rate) koji vam omogućava da otplatite neplaćeni iznos tokom vremena. Ovaj plan možete videti klikom OVDE.

Kada se vaša online prijava završi, odmah ćete dobiti obaveštenje o tome da li je vaš plan plaćanja odobren, bez potrebe da zovete ili pišete Poreskoj upravi Sjedinjenih Država. Planovi plaćanja online se obrađuju brže od zahteva podnetih sa elektronskim poreskim prijavama, čak i ako novi model poreza još uvek nije procenjen.

Online planovi plaćanja uključuju:

  • Kratkoročni plan plaćanja – period plaćanja je 120 dana ili manje, a ukupan iznos duga je manji od 100.000 dolara u kombinovanom porezu, kaznama i kamati
  • Dugoročni plan plaćanja – period plaćanja je duži od 120 dana, plaća se u mesečnim ratama, a iznos duga je manji od 50.000 dolara kombinovanog poreza, kazni i kamata

Ako Poreska uprava odobri vaš dugoročni plan plaćanja (ugovor na rate), može se primeniti naknada za podešavanje u zavisnosti od vašeg prihoda.

Ako već imate plan plaćanja, takođe možete da se kvalifikujete da koristite opciju online plaćanja za reviziju postojećeg ugovora (ovu opciju možete videti klikom OVDE). Promene koje možete da izvršite online uključuju reviziju datuma plaćanja, iznosa plaćanja i bankarskih informacija za ugovore o ratama za direktno zaduživanje (Direct Debit Installment Agreements).

COMMENTS

WORDPRESS: 0