NASCAR trka stiže na ulice grada Čikaga 2023. godine!

NASCAR trka stiže na ulice grada Čikaga 2023. godine!

Top 5 najboljih muzeja u Čikagu!
Saint Patrick’s Day – Evo gde možete imate najbolji pogled na farbanje reke Čikago
Nina Badrić i Petar Grašo u Čikagu

NASCAR ulična trka ponovo se vraća na ulice grad Čikaga! Trke će se održati u periodu od tri godine počevši od 2023. godine, navodi se u pismu koje je Atletik dobio putem zahteva za javnu evidenciju. Iako nije zvanično potpisan ugovor između NASCAR-a i grada, zvanično saopštenje je zakazano za 19. jul.

U pismu upućenom višem potpredsedniku NASCAR-a za razvoj i strategiju trka Benu Kenediju, grad je izrazio entuzijazam da bude domaćin NASCAR-ovih uličnih trka 2023, 2024. i 2025. godine. Pismo je potpisala Erin Harki, komesar gradskog Odeljenja za kulturu i posebne događaje.

Ovo bi bilo istorijsko partnerstvo za NASCAR i grad Čikago, a naše odeljenje je posvećeno saradnji i podršci NASCAR-u da izvrši događaje na bezbedan i bezbedan način“, navodi se u pismu.

Ideja o uličnoj trci u Čikagu otvoreno je diskutovana već neko vreme dok je NASCAR nastojao da ponovo uđe na tržište nakon što je Chicagoland Speedway u obližnjem Džolijetu.

Trka eNASCAR iRacing Pro Invitational Series održana je 2021. da bi se pokazala staza emitovana je na FS1 i pobedio je Džejms Dejvison.

Ulična trka za seriju NASCAR kupa bila bi prva te vrste, pošto su se drumske trke tradicionalno održavale na stalnim drumskim stazama za razliku od privremenih uličnih staza koje su preovlađujuće u otvorenim trkama kao i V8 superautomobilima u Australiji.

CBS  Sport

COMMENTS

WORDPRESS: 0