NASA traži dobrovoljce za simulaciju života na Marsu koja će trajati godinu dana

NASA traži dobrovoljce za simulaciju života na Marsu koja će trajati godinu dana

Rok za povraćaj poreza ističe 17. maja. Evo šta sve treba da znate
Čikago u samom vrhu liste gradova iz kojih se Amerikanci iseljavaju
Evo gde u Čikagu možete uživati u vatrometima za 4. jul

NASA traži dobrovoljce za sledeću simuliranu misiju na površini Marsa, koja će početi u proleće 2025. godine. Četiri volontera će živeti i raditi u objektu od 160 kvadratnih metara, koji je napravljen od 3D-štampanih materijala i dizajniran da predvidi izazove sa kojima će se astronauti suočiti na Marsu – ali će se sve odvijati u Hjustonu u Džonsonovom svemirskom centru.

Ovo je druga od tri planirane simulirane misije na zemlji nazvane CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog). Ako ste zainteresovani, imate vremena do 2. aprila da se prijavite.

Pre nego što kliknete na taj link i počnete da pakujete svoje torbe, znajte da postoje neki zahtevi za ulogu  “astronauta” koje NASA zahteva. Morate biti građanin ili stalni stanovnik SAD-a. Ne smete pušiti. Oćčekuje se da imate između 30 i 55 godina, kao i master diplomu iz STEM polja kao što su inženjering, matematika, biologija ili računarstvo sa akreditovane institucije, kao i dve godine (minimum) profesionalnog iskustva u ovim oblastima.

Poslednji zahtev možete zaobići ako imate 1.000 ili više sati letenja kao pilot ili ako ste završili dve godine doktorskih studija u STEM polju.

“Aplikanti treba da imaju snažnu želju za jedinstvenim, avanturama i interesovanje za doprinos radu NASA-e u pripremi za prvo ljudsko putovanje na Mars”, stoji u saopštenju za aplikante.

fastcompany.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0