Naredba za “ostanak kod kuće” u Ilinoisu produžena do kraja aprila

Naredba za “ostanak kod kuće” u Ilinoisu produžena do kraja aprila

Koji je najzabavniji grad u Americi ? Ne, to nije Čikago!
Odbijeno 850.000 plaćanja: Da li ste i vi žrtva “greške tokom procesa obrade”?
Razumevanje američkog obrazovnog sistema – Evo osnovnih informacija

Guverner J.B. Pritzker produžiće svoju naredbu za boravak kod kuće do kraja aprila saopšteno je u utorak. Jedna od najoštrijih mera države da uspori širenje novog koronavirusa prvobitno je važila do 7 aprila.

Nova naredba će važiti do 30. aprila i uskladiće Ilinois sa poslednjim preporukama savezne vlade.

Naredba guvernera, koju će potpisati u sredu, znači da će javne i privatne škole u ​​celoj državi ostati zatvorene još mesec dana.

Ova direktiva ima za cilj da natera ljude da ostanu u svojim domovima, ali su izuzete brojne ključne i neophodne potrebe, uključujući odlazak do prodavnice, odlazak u apoteku ili na benzinsku pumpu. Restorani će moći da nastave sa “TO GO” i “Pick Up” narudžbinama.

Koronavirus u Americi

Slučajevi koronavirusa u SAD i dalje rapidno rastu – sada ih je više od 180.000, dok je najmanje tri i po hiljade ljudi preminulo, što je više nego u Kini, prvobitnom epicentru zaraze, gdje je prema zvaničnim podacima preminulo oko 3.300 ljudi, prenosi agencija Asošijeted pres.

Državni zvaničnici Ilinoisa objavili su da je registrovano 937 novih slučajeva koronavirusa kao i još 26 smrtnih slučajeva. Do sada je u Ilinoisu potvrđeno 5,994 slučaja COVID-19, uključujući 99 smrtnih slučajeva.

COMMENTS

WORDPRESS: 0