Naredba za “ostanak kod kuće” u Ilinoisu produžena do kraja aprila

Naredba za “ostanak kod kuće” u Ilinoisu produžena do kraja aprila

Nikola Jokić ruši rekorde NBA lige!
Film ,,Ruski Konzul” u Čikagu 22. maja – Landmark Century
USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći

Guverner J.B. Pritzker produžiće svoju naredbu za boravak kod kuće do kraja aprila saopšteno je u utorak. Jedna od najoštrijih mera države da uspori širenje novog koronavirusa prvobitno je važila do 7 aprila.

Nova naredba će važiti do 30. aprila i uskladiće Ilinois sa poslednjim preporukama savezne vlade.

Naredba guvernera, koju će potpisati u sredu, znači da će javne i privatne škole u ​​celoj državi ostati zatvorene još mesec dana.

Ova direktiva ima za cilj da natera ljude da ostanu u svojim domovima, ali su izuzete brojne ključne i neophodne potrebe, uključujući odlazak do prodavnice, odlazak u apoteku ili na benzinsku pumpu. Restorani će moći da nastave sa “TO GO” i “Pick Up” narudžbinama.

Koronavirus u Americi

Slučajevi koronavirusa u SAD i dalje rapidno rastu – sada ih je više od 180.000, dok je najmanje tri i po hiljade ljudi preminulo, što je više nego u Kini, prvobitnom epicentru zaraze, gdje je prema zvaničnim podacima preminulo oko 3.300 ljudi, prenosi agencija Asošijeted pres.

Državni zvaničnici Ilinoisa objavili su da je registrovano 937 novih slučajeva koronavirusa kao i još 26 smrtnih slučajeva. Do sada je u Ilinoisu potvrđeno 5,994 slučaja COVID-19, uključujući 99 smrtnih slučajeva.

COMMENTS

WORDPRESS: 0