Nakon novih CDC smernica vraćaju se maske širom Amerike. U Ilinoisu najviše zaraženih od maja

Nakon novih CDC smernica vraćaju se maske širom Amerike. U Ilinoisu najviše zaraženih od maja

Ostali ste bez posla? Evo kako da aplicirate za unemployment!
Porodice u Americi dobiće po 3.000 dolara pomoći!
USCIS pustio u rad novi vebsajt. Evo šta je sve promenjeno.

Države i preduzeća širom Amerike započeli su promene kursa nakon što je savezna vlada izdala nove smernice koje pozivaju na povratak maski usled dramatičnog skoka slučajeva COVID-19 i hospitalizacija širom zemlje.

Nevada i Kanzas bili su među prvima da ponovo uvedu maske u zatvorenom prostoru nakon saopštenja iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Smernice takođe pozivaju sve škole da zahtevaju maske za učenike, nastavnike i posetioce.

U nekolicini država koje predvode republikanci, zakonodavci su zabranili školama da zahtevaju maske. Guverner Južne Karoline rekao je da država neće ukinuti ograničenje maskiranja, ali lideri Arkansasa odmeravaju pitanje da li da ponovo pregledaju aprilski zakon kojim se zabranjuju lokalnim i državnim vlastima da zahtevaju maske.

Borba Ilinoisa protiv pandemije koronavirusa ne ide u dobrom pravcu, broj novih dnevnih slučajeva u sredu je premašio 2.000 prvi put od početka maja, a stop pozitivnosti je najveću u poslednjih nekoliko meseci.

Uznemirujući porast slučajeva dolazi u trenutku kada je Odeljenje za javno zdravstvo države Illinois u utorak najavio da će država slediti nove savezne smernice u preporučivanju maski u zatvorenom za sva područja u kojima broj obolelih virusom raste. Prema najnovijim podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, to uključuje oko dve trećine Illinoisa, ali samo okrug Vill u blizini Čikaga.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0