Nakon Netflix-a i Youtuba sada i Spotify povećava cene za svoje Premium pretplatničke pakete

Nakon Netflix-a i Youtuba sada i Spotify povećava cene za svoje Premium pretplatničke pakete

VELIKA AKCIJA YUNET-a! Najbolje serije, filmovi i više od 270 kanala sa Balkana na jednom mestu
Veštačka inteligencija ostavila 3900 Amerikanaca bez posla
Amerikanci bi dobili 5.000 dolara za kupovinu prema novom zakonu

U ponedeljak je Spotify najavio da će povećati cene svojih Premium pretplatničkih paketa u SAD za maksimalno 2 dolara, što predstavlja povećanje od 20% za određene planove.

Postojeći pretplatnici će biti obavešteni o promenama cena putem e-maila i dobiće “period od mesec dana” pre nego što nove cene stupe na snagu.

Kompanija je saopštila da se tržišni pejzaž “nastavlja razvijati” od vremena kada je Spotify lansiran, i da će ove promene omogućiti kompaniji da “i dalje pruži vrednost svojim korisnicima i umetnicima”, prema blog postu.

U Sjedinjenim Američkim Državama, Premium Single ponuda sada košta 10,99 dolara, umesto dosadašnjih 9,99 dolara, dok se cena Premium Duo plana povećala na 14,99 dolara, umesto dosadašnjih 12,99 dolara. Premium Family plan sada ima cenu od 16,99 dolara, umesto prethodnih 15,99 dolara, a studentska ponuda koštaće 5,99 dolara, umesto dosadašnjih 4,99 dolara.

Akcije Spotify-a su pale za 5% u ponedeljak ujutru.

Spotify takođe povećava cene u nekoliko drugih zemalja, uključujući Kanadu, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko i Australiju. Kompanija je saopštila da će postojeći pretplatnici biti obavešteni o promenama cena putem e-maila i dobiće “period od mesec dana” pre nego što nove cene stupe na snagu.

“Kako nastavljamo da rastemo našu platformu, ažuriramo cene Premium paketa kako bismo mogli nastaviti inovirati u promenljivim tržišnim uslovima”, napisala je kompanija na svom sajtu.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0