Najviše stanovnika Čikaga se seli na Floridu. Evo koji grad je glavna destinacija

Najviše stanovnika Čikaga se seli na Floridu. Evo koji grad je glavna destinacija

Trećina Amerikanaca izložena opasnom nivou buke
Zanimljive činjenice o imigraciji u Sjedinjenim Državama za koje niste znali
Najbolji poslodavci u Illinoisu: Google, Apple, Salesforce na vrhu Forbesove liste

Poslednja studija sajta za nekretnine Redfin ukazuje na sve izraženiji trend preseljenja stanovnika iz oblasti Čikaga na jugozapad Floride, tačnije u grad Cape Coral. Ova promena privlači pažnju i izaziva interesovanje, dok se ljudi sve više opredeljuju za život u ovom primamljivom okruženju.

Cape Coral, smešten samo 16 km zapadno od Fort Myers-a, postao je novi dom mnogima. Ovaj grad, smešten na obali Golfskog zaliva, sada broji oko 200.000 stanovnika. Poznat po svojoj živahnoj i prijateljskoj zajednici, Cape Coral pruža sve čari koje se očekuju od života na jugozapadu Floride.

Ono što ovaj grad čini još zanimljivijim jeste činjenica da privlači stanovnike iz različitih krajeva, ne samo iz oblasti Čikaga. Iako se mnogi Čikagovci odlučuju za preseljenje u Cape Coral, grad beleži visoke ocene i među onima koji dolaze iz drugih delova zemlje.

Ova nova dinamika preseljenja naglašava privlačnost Cape Corala i njegovu sposobnost da privuče ljude iz različitih urbanih sredina.

Dok se trend preseljenja iz Čikaga u Cape Coral nastavlja, postaje jasno da ovaj grad nije samo destinacija već i mesto gde se zajednice iz različitih delova SAD spajaju u želji za boljim i prijatnijim životom.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0