Najveći broj ukradenih automobila u Čikagu u poslednjih 20 godina

Najveći broj ukradenih automobila u Čikagu u poslednjih 20 godina

Srbija pobedila Italiju i kao lider grupe D ide dalje!
Er Srbija proširila saradnju sa American Airlines-om: Preko Čikaga nova veza do 70 destinacija u Americi
Banque Pictet pomogla američkim klijentima da sakriju 5,6 milijardi dolara od Poreske uprave

Policijska uprava grada Čikagu objavila je novu statistiku koja pokazuje da su se zločini poput pljački i provala smanjili u toku prošle godine, međutim, krađa automobila mogla bi uskoro da premaši prethodni rekord star 19 godina.

Tokom 2020. godine širom Čikaga prijavljeno je više od 1.400 krađa automobila, što je više nego dvostruko više od 2019. godine i najviše od 2001. Prema podacima policije, ove godine očekuje se čak 1.800 krađa automobila.

Službenici policije i tužioci iz oblasti Čikaga sastali su se u video pozivu u ponedeljak kako bi razgovarali o načinima za borbu protiv nedavnog porasta krađe automobila.

21. januara, CPD je dodao 40 policajaca i četiri narednika u operativne snage za krađu automobila širom grada, koje su postavile namenski tim u svako od pet gradskih detektivskih područja, rekli su zvaničnici. Pored toga, odeljenje sarađuje sa saveznim, državnim i okružnim partnerima, kao i sa omladinskim radnicima i članovima zajednice kako bi „pronašli rešenja za osnovni uzrok problema“.

Iz grada kažu da se podižu optužnice u 90 posto slučajeva krađe automobila i da je gotovo 80 posto slučajeva maloletnika, ali na sudiji je da odredi odgovarajuće kazne za mlade ljude.

Svrha je da se oni pozovu na odgovornost“, rekao je tužilac. „Postoji cena koju treba platiti za ono što rade, ali i kako da se pobrinemo da ovo više ne ponovite?“

Takođe u ponedeljak, CPD je objavio novu statistiku za januar, koja je pokazala da se tokom meseca dogodilla 201 pucnjava, najviše od 2017. godine.

Ukupno je u Čikagu u januaru ubijena 51 osoba, što je više u odnosu na 35 u 2020. godini, a takođe je najviše četiri godine.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0