Najveća organizacija vozača kamiona zatražila pomoć od Trampa!

Najveća organizacija vozača kamiona zatražila pomoć od Trampa!

Novak Đoković je ponovo šampion Melburna!
Čikago sledeće nedelje očekuje najraniji zalazak sunca u 2022. godini
Besplatan ulaz u Shedd Aquarium za stanovnike Ilinoisa u januaru i februaru

Kako prenosi portal Business insider u pismu koje započinje “HELP – MAYDAY – 9-1-1,” najveća američka organizacija nezavisnih vozača kamiona zatražila je od predsednika Donald Trampa da deluje brzo kako bi zaštitio vozače.

Todd Spencer, predsednik i izvršni direktor Nezavisnog udruženja vozača-operatora, napisao je u pismu predsedniku da su vozači kamiona ključni u nacionalnom lancu snabdevanja i da se smatraju „neophodnim“ radnicima, ali su izloženi većem riziku od svih drugih profesija dok se coronavirus širi Amerikom.

“Trenutno profesionalni vozači rizikuju živote kako bi pomogli naciji”, napisao je u pismu Trumpu. “Njihov naporan rad i lična žrtva ne bi trebalo da ih košta zdravlja ili čak njihovog život ako je to moguće sprečiti.”

U SAD ima skoro dva miliona vozača kamiona, a oni se obavljaju oko 71% teretnog saobraćaja u zemlji. Ako bi se vozači kamiona masovno razboleli, to bi dovelo u opasnost mogućnost da Amerikanaci nesmetano kupuju namirnice, odu do bankomata, nabave benzin i, naravno, isporuče narudžbe putem interneta.

Spencer je tvrdio da bi ova profesija mogla biti ugrožena. “Jednom kada se proširi glas da su vozači kamiona pozitivni na covid19, vrlo brzo bismo mogli da vidimo ogromno smanjenje vozača koji su spremni da rizikuju sve za nas ostale”, napisao je.

Ovo su tri zaštitne mere koje je Spencer tražio od Trampa da što pre obezbedi vozačima kamiona:

Pristup ličnoj zaštitnoj opremi, poput maski
Testiranje na rutama kamiona koji pokazuju rezultate u roku od nekoliko sati
Mesto gde će vozači kamiona moći da zatraže lečenje i karantin u slučaju da su oboleli od koronavirusa

U međuvremenu, vozači kamiona su izloženi većem riziku od ostalih Amerikanaca da dobiju koronavirus i dožive komplikacije od njega.

Dvostruko manji broj vozača kamiona ima zdravstveno osiguranje u odnosu na prosečnog Amerikanca, pokazalo je istraživanje iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti. Plaćena bolovanja takođe nisu uobičajena za mnoge transportne poslove.

Izvor: Business Insider

COMMENTS

WORDPRESS: 0