fbpx

Najskuplji i najbolji restorani u Čikagu za 2021. godinu

Najskuplji i najbolji restorani u Čikagu za 2021. godinu

Ilinois neće prestati da plaća dodatnih 300 dolara sedmično za nezaposlene
American Airlines planira da otkaže 80 letova dnevno do kraja juna
Najbolja mesta za život u Ilinoisu

Bez obzira na to da li slavite poseban događaj ili samo želite da se počastite, ponekad ste samo raspoloženi da se obučete i odete u elegantan i luksuzan restoran. Dajemo vam listu nekih od najskupljih restorana u Čikagu koje već sada možete isprobati kako vam se dopadaju.

 

NoMI – 800 North Michigan Avenue

NoMI Kitchen

Nudeći doručak, ručak i večeru, NoMI je najpoznatiji po suši i azijsko-fuzijskim jelima. NoMI tanjir u ovom skupom restoranu se sastoji iz ličnog izbora nigirija od strane glavnog kuvara, sašimija i makija. Ovo jelo će vas koštati $80.

Arun’s – 4156 North Kedzie Avenue

Thai Food Chicago

Tajlandski restoran Arun’s nudi degustacijski meni koji varira svake noći, ali postoje i neka standardna jela poput brancina u tiganju i poširani rep jastoga. Ovaj meni od 12 jela dolazi sa cenom od 125 dolara.

The signature room – 875 North Michigan Street

thanksgiving dinner

Dođite zbog pogleda, ostanite zbog hrane. The signature room je jedan od najskupljih restorana u Čikagu koji nudi prekrasan pogled. Američka hrana na ovom odredištu će vas iznositi oko 150 dolara po osobi.

Everest – 425 South Financial Place

most expensive restaurants

U Everestu možete izabrati više menija za degustaciju, uključujući degustacijski meni od sedam jela, vegeterijanski meni od sedam jela ili jedan od prix fixe menija sa četiri vrste jela.

Oriole – 661 West Walnut Street

most expensive restaurants

Obećavajući interaktivno iskustvo i doživljaj za razmišljanje, Oriole sa dve Michelin-ove zvezdice nudi prošireni meni za degustaciju kuvara Noah Sandovala.

Alinea – 1723 North Halsted Street

most expensive restaurants

Alinea je jedan od najskupljih restorana u Čikagu sa oko 400 američkih dolara po osobi po obroku, a sa dobrim razlogom je jedini Michelin restoran u Čikagu sa tri zvezdice.

Les Nomades – 222 East Ontario Street

most expensive restsaurants

Ovaj francuski restoran se takođe sastoji od prix fixe menija koji nudi jela poput Wagyu govedine, pečenih pačjih prsa i telećeg slatkog hleba.

Brindille – 534 North Clark Street

most expensive restaurants

Inspirisan ljubavlju šefa kuhinje prema Francuskoj i francuskoj kuhinji, Brindille je skupi restoran u Čikagu koji se fokusira na jela koja sadrže prvoklasna jela od morskih plodova, patki, golubova i jagnjetine.

Spiaggia – 980 North Michigan Avenue

Spiaggia

Nudeći italijansko iskustvo ručavanja bez premca, degustacijski meni Spiaggia sa osam vrsta jela će vas koštati 155 dolara, sa dodatnih 115 dolara za vino.

Maple & Ash – 8 West Maple Street

most expensive restaurants

Maple & Ash je jedan od najskupljih stejk restorana u Čikagu. Nudi preokret u tradicionalnim kućama stejka, donoseći inovacije u klasična jela na drvima.

 

Izvor: Urbanmatter

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Šumadinac u Americi 2 weeks ago

    Dajte spisak srpskih ugostiteljskih objekata u Chicagu: restorana, pekara, poslasticarnica,… sa njihovim menijima, cenama i radnim vremenom. Nije bas sve sto je skupo i najbolje.