Najpoznatiji holivudski filmovi koji su snimani u Čikagu

Najpoznatiji holivudski filmovi koji su snimani u Čikagu

Evo koliko biste novca mogli da dobijete kao deo novog sporazuma o budžetu države Ilinois
Šta se dešava ako izgubite svoj posao dok i dalje otplaćujete hipoteku
Frontier Airlines uvodi svakodnevne direktne letove od Čikaga do Kankuna

Čikago je više od jednog veka sastavni deo mnogih filmova, uključujući vanvremenske klasike poput The Blues Brothers, Ferris Bueller’s Day Off, The Dark Knight i mnogih drugih. Chicago Glasnik vam donosi neke od filmskih klasika koji su snimani u našem.

The Blue Brothers

Ovaj Blue Brothers vodič  će vas provesti najprepoznatljivijim lokacijama iz ovog filma kao što su The Soul Food kafe i Ray’s Music Exchange. Samo ne zaboravite svoj Fedora šešir i naočare za sunce!

U kultnom ostvarenju Kristofera Nolana, Čikago je poslužio kao Gotham City.

The Dark Knight

Kristofer Nolan je transformisao Čikago u grad Gotam za potrebe svog filma iz 2008.godine. Vejn Enterprajz je zapravo bivša IBM zgrada u 330 N. Wabash Aveniji a u posebno intenzivnom i napetom snimaku iz vazduha, Betmen nadgleda Gotam sa vrha Willis . Nikako ne odlazite dok ne uzmete taksi kroz Lower Wacker Drive u centru grada gde su visoko eksplozivne scene potere između dva glavna junaka filma, Betmena i Džokera, odigravaju.

Ferris Bueller’s Day Off

Ferris je izbegao sumnjivog direktora Runija tokom dana punog akcije u Čikagu! Možete videti gde je Bueller razgledao umetnička dela u Muzeju Umetnosti u Čikagu, bacio pogled na utakmicu Kabsa na Wrigley Fieldu, gledao dole sa 103.sprata Skydecka i  paradirajao Dearborn Ulicom. Ovde možete videti još lokacija iz ovog poznatog filma

Transformers: Dark of the moon

U trećem nastavku ove franšize, centar Čikaga biva uništen u bitci između Autobota i Decepticona. Srećom po sve nas, grad je ponovo izgrađen! Prepoznaćete Jeweler’s Building i Internacionalni Hotel i Kulu Tramp pored reke koji su veoma zastupljeni u samom filmu.

The Fugitive

Nepravedno osuđen zbog ubistva, dr.Ričard Kimbl ulazi u okršaj sa policijom Sjedinjenih Država jureći po centru grada (što se dešava pored nekih od najpoznatijih spomenika). Kimbl trči pored Pikasove statue u Daley Plazi, beži Federalcima u Čikago Hilton hotelu i obavlja famozni poziv Maršalima ispod mosta u Ulici Wells. Još jedna lokacija koju morate videti je dom Kimbela u 336 W. Viskonsin Ulici u Linkoln Parku.

High Fidelity

Rob Gordon je započeo interesantno putovanje na koje ponovo proživljava sve svoje neuspehe u ljubavnom životu. Biva odbijen na Lane Tech Colelge Prep High School u Roscoe Village, ostavljen od Pegi ispred teatra Music Box kao i waxed poetic o Lauri u The Green Mill (https://www.choosechicago.com/listing/green-mill-cocktail-lounge/ ) u gornjem delu grada.

home alone chicago glasnik

Home Alone

Kome je potreban sigurnosni sistem u kući kada imate devetogodišnjaka? Kevin Mekalister je sabotirao pokušaj provale u svoj dom sa nekoliko kanti farbe i komšijom. U filmu možemo videti prelepu kuću Mekalistera koja se nalazi u malom predgrađu Winnetka kao i delove Trinity United Methodist Crkve u predgrađu Wilmette kao i nezaboravnu scenu uspaničene porodice i njihovog maratona preko Čikagovog O’Hare Internacionalnog aerodroma. ( https://www.choosechicago.com/listing/ohare-international-airport/ )

Public Enemies

Džoni Dep, kao Džon Dilidžer, se sreće sa svojom propasti ispred Biograph teatra u Linkoln Parku, mestu smrti ozloglašenog gangstera. Danas, to je dom Victory Gardens teatra. Nakon toga se uputite u Glavni Hol Union Station-a gde se gomila ljudi koja je bila protiv Dilindžera okupljala u filmu.

The color of money

Brzi Edi Felson upravlja salama za bazene u okolini Čikaga uz svog učenika odlikaša, Vincent Lauria. Film prikazuje kadrove unutar Krisovog Bilijar kluba na Severnoj strani dok je navodni turnir u Atlantik Sitiju zapravo sniman u Navy Pier’s Velikoj Dvorani.

The Untouchables

Legendarna drama snimana u Čikagu za vreme rasta Prohibicije sa nezaboravnim scenama snimanim u prostorijama Trgovinskog Odbora Čikaga, Mosta Mičigen Avenije i Glavne Stanice. Takođe možete posetiti i Rookery Building gde su kancelarije iz filma, predvorje Auditorium Teatra na Ruzvelt Univerzitetu  (gde se Eliot Nes suprotstavlja Kaponeu).
Ako se pitate gde je nastao famozni Kapoenov govor o timskom radu? Sniman je u Blackstone Hotelu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0