Najpoznatiji holivudski filmovi koji su snimani u Čikagu

Najpoznatiji holivudski filmovi koji su snimani u Čikagu

Čikago: Uvode se nadzorne kamere na ulicama u vrednosti od 10 miliona dolara
Mnoga će vas iznenaditi: Popularnost ovih 10 imena za bebe sve više raste
Najhladniji Božić u Severnoj Americi u poslednjih 40 godina

Čikago je više od jednog veka sastavni deo mnogih filmova, uključujući vanvremenske klasike poput The Blues Brothers, Ferris Bueller’s Day Off, The Dark Knight i mnogih drugih. Chicago Glasnik vam donosi neke od filmskih klasika koji su snimani u našem.

The Blue Brothers

Ovaj Blue Brothers vodič  će vas provesti najprepoznatljivijim lokacijama iz ovog filma kao što su The Soul Food kafe i Ray’s Music Exchange. Samo ne zaboravite svoj Fedora šešir i naočare za sunce!

U kultnom ostvarenju Kristofera Nolana, Čikago je poslužio kao Gotham City.

The Dark Knight

Kristofer Nolan je transformisao Čikago u grad Gotam za potrebe svog filma iz 2008.godine. Vejn Enterprajz je zapravo bivša IBM zgrada u 330 N. Wabash Aveniji a u posebno intenzivnom i napetom snimaku iz vazduha, Betmen nadgleda Gotam sa vrha Willis . Nikako ne odlazite dok ne uzmete taksi kroz Lower Wacker Drive u centru grada gde su visoko eksplozivne scene potere između dva glavna junaka filma, Betmena i Džokera, odigravaju.

Ferris Bueller’s Day Off

Ferris je izbegao sumnjivog direktora Runija tokom dana punog akcije u Čikagu! Možete videti gde je Bueller razgledao umetnička dela u Muzeju Umetnosti u Čikagu, bacio pogled na utakmicu Kabsa na Wrigley Fieldu, gledao dole sa 103.sprata Skydecka i  paradirajao Dearborn Ulicom. Ovde možete videti još lokacija iz ovog poznatog filma

Transformers: Dark of the moon

U trećem nastavku ove franšize, centar Čikaga biva uništen u bitci između Autobota i Decepticona. Srećom po sve nas, grad je ponovo izgrađen! Prepoznaćete Jeweler’s Building i Internacionalni Hotel i Kulu Tramp pored reke koji su veoma zastupljeni u samom filmu.

The Fugitive

Nepravedno osuđen zbog ubistva, dr.Ričard Kimbl ulazi u okršaj sa policijom Sjedinjenih Država jureći po centru grada (što se dešava pored nekih od najpoznatijih spomenika). Kimbl trči pored Pikasove statue u Daley Plazi, beži Federalcima u Čikago Hilton hotelu i obavlja famozni poziv Maršalima ispod mosta u Ulici Wells. Još jedna lokacija koju morate videti je dom Kimbela u 336 W. Viskonsin Ulici u Linkoln Parku.

High Fidelity

Rob Gordon je započeo interesantno putovanje na koje ponovo proživljava sve svoje neuspehe u ljubavnom životu. Biva odbijen na Lane Tech Colelge Prep High School u Roscoe Village, ostavljen od Pegi ispred teatra Music Box kao i waxed poetic o Lauri u The Green Mill (https://www.choosechicago.com/listing/green-mill-cocktail-lounge/ ) u gornjem delu grada.

home alone chicago glasnik

Home Alone

Kome je potreban sigurnosni sistem u kući kada imate devetogodišnjaka? Kevin Mekalister je sabotirao pokušaj provale u svoj dom sa nekoliko kanti farbe i komšijom. U filmu možemo videti prelepu kuću Mekalistera koja se nalazi u malom predgrađu Winnetka kao i delove Trinity United Methodist Crkve u predgrađu Wilmette kao i nezaboravnu scenu uspaničene porodice i njihovog maratona preko Čikagovog O’Hare Internacionalnog aerodroma. ( https://www.choosechicago.com/listing/ohare-international-airport/ )

Public Enemies

Džoni Dep, kao Džon Dilidžer, se sreće sa svojom propasti ispred Biograph teatra u Linkoln Parku, mestu smrti ozloglašenog gangstera. Danas, to je dom Victory Gardens teatra. Nakon toga se uputite u Glavni Hol Union Station-a gde se gomila ljudi koja je bila protiv Dilindžera okupljala u filmu.

The color of money

Brzi Edi Felson upravlja salama za bazene u okolini Čikaga uz svog učenika odlikaša, Vincent Lauria. Film prikazuje kadrove unutar Krisovog Bilijar kluba na Severnoj strani dok je navodni turnir u Atlantik Sitiju zapravo sniman u Navy Pier’s Velikoj Dvorani.

The Untouchables

Legendarna drama snimana u Čikagu za vreme rasta Prohibicije sa nezaboravnim scenama snimanim u prostorijama Trgovinskog Odbora Čikaga, Mosta Mičigen Avenije i Glavne Stanice. Takođe možete posetiti i Rookery Building gde su kancelarije iz filma, predvorje Auditorium Teatra na Ruzvelt Univerzitetu  (gde se Eliot Nes suprotstavlja Kaponeu).
Ako se pitate gde je nastao famozni Kapoenov govor o timskom radu? Sniman je u Blackstone Hotelu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0