Najpopularnija imena za decu u Americi 2021.godine

Najpopularnija imena za decu u Americi 2021.godine

“VERNI PRECIMA I SEBI” – Naučite vašu decu srpskoj istoriji!
Ovi dokumenti su vam neophodni da dobijete Ilinois REAL ID
Nikola Jokić MVP finala plej-ofa NBA lige

Zvanično je: Olivia i Liam su najpopularnija imena za bebe u 2021.godini! Prvih deset imena za devojčice su ostala relativno konstantna od prošle godine, sa izuzetkom nekoliko manjih zamena. Ali došlo je do nekog uzbudljivog preokreta na strani dečaka, sa par novih imena – Levi i Asher – koji su dospeli na listu od prvih deset najpopularnijih imena.

Baby Center-ove rang liste imena beba dolaze od stotina hiljada roditelja koji dele imena svojih beba sa nama u relanom vremenu, što ih čini ažurnijim u pogledu onoga što je u trendu. Jedna napomena pre nego što pređemo na potpune rezultate: po prvi put ikada, odlučili smo da ne kombinujemo varijacije pravopisa istog imena u rangiranju. To znači da ćete videti imena Sophia i Sofia na različitim mestima na listi (broj 5 i broj 22), kao i Oakley, Oaklee i OaklyJackson i Jaxson; i još mnogo verzija sličnih imena.

Znamo da za mnoge roditelje postoji puno faktora koji učestvuju u odlučivanju kako će se njihovo dete zvati, od porodične istorije i posebnih značenja do čak i zvuka i pravopisa (na primer, nedavno istraživanje Baby Center-a je otkrilo da je 40% roditelja odlučilo da preskoči tradicionalni pravopis kada biraju ime svoje bebe). Pravopis je važan – čak i najsitnije razlike – i vidimo da svaka verzija imena ima svoje važno mesto na rang listi.

Nijedno novo ime za devojčice nije ušlo u prvih deset u 2021.godini, iako smo videli neke male promene u popularnosti: Charlotte se pomerila za dva mesta, sa 8. na 6.mesto, dok je Amelia skočila sa 5. na 3.mesto. Ava, Sophia, Isabella i Mia su pala svaka na po jedno mesto ispod. Ako naglas pročitate listu deset najboljih imena za devojčice, primetićete sličan zvuk u poslednjem slogu od osam imena – „ahs“ koje svako ime ima.

Konkurencija je bila malo žešća na strani kolone dečaka ove godine: Liam je najpopularnije ime, praćeno nekim poznatim imenima iz prošlih godina, ali dva nova imena su ušla u prvih deset: Levi je skočio sa 16. na mesto broj 6, a Asher se sa 22.mesta popeo na 8. mesto. Oliver i Elijah su zamenili mesta na 3. i 4. mestu, a Mateo i Logan su napustili prvih deset.

Imena za devojčice sa najbržim rastom ove godine su bila Raya (porast za 53%), Alora (porast za 32%) i Ariya (porast od 27%); dok su Onyx (porast za 44%), Koda (porast za 38%) i Finnegan (porast za 35%) zabeležili najveće skokove na strani dečaka. Videli smo i mnogo kratkih i slatkih imena kao što su JackLeo, Isla i Ayla.

Rodno neutralna i uniseks imena za bebe (Finley, Tatum), zajedno sa imenima inspirisanim prirodom (Willow, Ivy, Sage) i pop kulturom (Daphne, Chadwick) su bili neki od najvećih prošlogodišnjih trendova imena beba. Takođe se video porast broja imena za bebe koja kanališu snagu, optimizam i otpornost – pretpostavljamo da je to svedočanstvo vremenu pandemije u kojem smo se svi našli.

Hajde da vidimo 100 najpopularnijih imena dečaka i devojčica koja su obeležila godinu iza nas:

Rang Devojčice  Dečaci 
1 Olivia Liam
2 Emma Noah
3 Amelia Oliver
4 Ava Elijah
5 Sophia Lucas
6 Charlotte Levi
7 Isabella Mason
8 Mia Asher
9 Luna James
10 Harper Ethan
11 Gianna Mateo
12 Evelyn Leo
13 Aria Jack
14 Ella Benjamin
15 Ellie Aiden
16 Mila Logan
17 Layla Grayson
18 Avery Jackson
19 Camila Henry
20 Lily Wyatt
21 Charlett Sebastian
22 Sofia Carter
23 Nova Daniel
24 Aurora William
25 Chloe Alexander
26 Riley Ezra
27 Nora Owen
28 Hazel Michael
29 Abigail Muhammad
30 Rylee Julian
31 Penelope Hudson
32 Elena Luke
33 Zoey Samuel
34 Isla Jacob
35 Eleanor Lincoln
36 Elizabeth Gabriel
37 Madison Jayden
38 Willow Luca
39 Emilia Maverick
40 Violet David
41 Emily Josiah
42 Eliana Elias
43 Stella Jaxon
44 Maya Kai
45 Paisley Anthony
45 Everly Isaiah
47 Addison Eli
48 Ryleigh John
49 Ivy Joseph
50 Grace Matthew

 

Izvor: Babycenter.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0