Najnoviji izveštaj: Klimatske promene uzrokuju veće ekstremne vrućine u Ilinoisu

Evo koliko će vas koštati nove Trampove carinske mere Kini!
Zemljotres magnitude 3.6 stepeni pogodio Illinois
Zatvaranje ulica za Bank of America Chicago 13.1 delimično je počelo pre trke u nedelju

Ekstremne vrućine postaju sve veći razlog za zabrinutost kako se planeta zagreva zbog klimatskih promena koje su uzrokovane ljudskim delovanjem.

Novi izveštaj, sastavljen od strane naučnika iz Svetskog vremenskog atributa, Crvenog krsta Kresen klimatskog centra i Climate Central-a, pokazuje da je gotovo cela svetska populacija doživela, u proseku, 26 dana ekstremnih vrućina koji se ne bi dogodili bez klimatskih promena.

“Nastavićemo da gomilamo ove dane, godinu za godinom, sve dok se u atmosferu emituje ugljenično zagađenje,” rekao je Endru Pershing, potpredsednik nauke u Climate Central-u. “Stvarno je potrebno zaustaviti tu slavinu, odustati od uglja, nafte i prirodnog gasa i povećati obnovljive izvore energije širom sveta.”

Ilinois je u proseku, imao je oko nedelju dana ekstremnih vrućina više u poređenju sa prethodnim godinama.

“Deo razloga zbog kojeg je taj broj nizak u poređenju sa Havajima ili Floridom, gde je bilo 50 dana,” rekao je Pershing, “je zbog toga što je Srednji Zapad područje gde, tokom leta, trendovi zagrevanja nisu bili tako snažni kao što su u drugim delovima zemlje.”

Pershing je rekao da posledice možda ne uključuju ekstremne temperature, ali su zaista toplije od uobičajenog i mogu imati velike posledice.

“Čikago je svakako bio pogođen,” rekao je.

nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0