Najmanje slučajeva koronavirusa od marta. Kada Čikago može u “Fazu 4”?

Najmanje slučajeva koronavirusa od marta. Kada Čikago može u “Fazu 4”?

Preko 1500 američkih direktora dalo je otkaze, evo i zašto
Obradujte svoje najdraže u Srbiji ručno pravljenim prazničnim paketima uz besplatnu dostavu
Amtrak predlaže novu železničku liniju od Čikaga do Majamija

Država Ilinois nalazi se u trećoj fazi plana “ponovnog otvaranja” od kraja maja, a prema trenutnim statistikama, četvrta faza ovog plana mogla bi početi već krajem juna.

Krajem prošlog meseca, Guverener J.B. Pritzker rekao je da će država morati da sačeka 28 dana od početka “Treće faze” da zvanično krene u sledeću fazu.

Kada smo 29. maja prešli sa druge faze na treću fazu otvaranja započet je 28-dnevni period praćenja podataka i novih slučajeva koronavirusa. Delovi države i okruzi koji imaju trend opadanja novih slučajeva mogli bi preći u fazu 4 verovatno već u petak, 26. juna“, rekao je Pritzker.

“To je najraniji mogući datum i svi ćemo pomno posmatrati statističe podatke u nadi da ćemo brzo ići napred.” izjavio je on.

Sva četiri regiona ušla su u fazu tri krajem maja, jer su broj hospitalizacija, kapaciteta ICU-a i stopa pozitivnosti bili unutar prihvatljivih granica.

Najmanji broj novih slučajeva COVID 19 od marta

Zvaničnici države Ilinois u ponedeljak su potvrdili 658 novih slučajeva koronavirusa, što je najmanji dnevni broj novih poznatih slučajeva prijavljenih u celoj državi još od 30. marta. Prijavljena su i 23 nova smrtna slučaja, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 128.415 slučajeva i ukupno 5.924 potvrđenih smrtnih slučajeva od početka pandemije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0