Najmanje 18 država ukinuće naknade za nezaposlene od $300

Najmanje 18 država ukinuće naknade za nezaposlene od $300

Prirodne tajne Amerike – Pogledajte najveće američke misterije koje možete posetiti
Prvi slučaj omikron soja Covid 19 potvrđen u predgrađu okruga Cook
Restoran Claudia u Bucktown-u najavljuje zatvaranje

Nakon što se Arkansas pridružio Montani i Južnoj Karolini koje su prošle nedelje objavili planove za ukidanje dodatnih 300 dolara nedeljno saveznih naknada za nezaposleni stanovnike, sličnu odluku najavilo je još saveznih država.

Misuri, Ajova, Misisipi i Aljaska planiraju da ukinu pogodnosti 12. juna, što je najraniji datum kada države mogu da napuste program.

Ohajo, Džordžija, Juta, Arkansas i Južna Dakota obustavljaju plaćanja 26. juna.

Guverner Montane Greg Gianforte rekao je da će povući državu iz programa do 27. juna, takođe tvrdeći da Montanu muči nedostatak radne snage. Montana će umesto toga ponuditi jednokratni bonus od 1.200 dolara za povratak na posao, rekao je Gianforte.

Guverner Južne Karoline Henri McMaster rekao je da će njegova država ukinuti savezne beneficije krajem juna.

Guverner Tenesija Bill Lee najavio je da će država prestati da učestvuje u programu dodatne naknade za nezaposlene savezne vlade 3. jula.

Guverner Arizone Doug Ducei rekao je da će njegova država prestati da isplaćuje savezne beneficije 10. jula, ali da će država ponuditi 2000 dolara bonusa za povratak na posao.

Savezna plaćanja od 300 američkih dolara nedeljno, koja su umanjena verzija nedeljne beneficije od 600 američkih dolara koja je odobrena prošlog marta prema Zakonu CARES za pomoć milionima radnika koji su izbačeni sa posla usred pandemije koronavirusa, nastaviće se do 6. septembra u pojedinim državama.

Za sada nema vesti o tome da li Ilinois da sledi ovaj korak.

Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0