Najluksuznija mesta u Americi za odmor u prirodi koja morate posetiti

Najluksuznija mesta u Americi za odmor u prirodi koja morate posetiti

Još 1 država uklonjena sa karantinske liste za putnike koji dolaze u Čikago
Deset država koje najviše zarađuju od turizma u Americi
Najbolje ski destinacije u blizini Čikaga za 2021. godinu

Pandemija koronavirusa promenila je način života  i putovanja. Veliki gradovi su sve prazniji i privlače sve manje turista. Zamena gradskih sredina prirodnim okruženjem ne mora da znači da morate spavati u šatoru ili pod vedrim nebom. Luksuzni hoteli niču širom Sjedinjenih Država u nekim od najneverovatnijih i najudaljenijih regiona tako da zaboravite na opremu za kampovanje i skromni smeštaj. Evo liste najluksuznijih mesta u prirodi koje možete posetiti!

Red Mountain Resort, Ivins, Utah

Ovo odmaralište privlači ljubitelje avantura!
Odavde možete otkriti nacionalni park Snow Canyon, Zion nacionalni park ili Bryce Cahyon nacionalni park sa aktivnostima poput biciklizma, pešačenja, golfa, vožnji kajakom, planinarenja i jahanja. Nakon vaših omiljenih aktivnosti, možete se vratiti na imanje ovog odmarališta gde možete uživati u predelima crveno obojenih stena, litica i strmih kanjona. Ako ste ipak za potpuno relaksaciju, u ovom odmaralištu ćete naći unutrašnje i spoljašnje bazene, spa centre, jogu, fitnes časove i welness programe.

Amangiri, Canyon Point, Utah

Amangiri je mesto gde se pustinjski mir i luksuz susreću.
Svaki apartman u svom sastavu ima i otvoreni salon sa kaminom i zadivljujućim pogledom na dramatični pejsaž. Neke od soba čak imaju krovnu terasu kao i privatni bazen.

Spa, koji se prostire na izuzetnih 2.323 kvadrathih metara, nudi velnes tretman napolju gde obiluju visoravni, dine i zabačeni kanjoni južne Jute.

Ako ste jedan od avanturista koji žele da istraže teren na kojem se nalaze i iskuse aktivnosti poput jahanja, organizovanih tura, vožnji kajakom, letenja balonom i planinarenjem… ovo je definitivno mesto za vas!

Sorrel River Ranch Resort i Spa, Moab, Utah

Ušuškan pored Kolorado reke, ovo odmaralište je izgrađeno na ranču od 97 hektara koje je namenjeno za luksuzni odmor.

Avanturisti koji žele da osete aktivnosti na otvorenom će uživati u bogatstvima Moaba i njegovim prirodnim lepotama poput Arches i Canyonland nacionalnih parkova koji se nalaze odmah u blizini. Kakve aktivnosti vas očekuju? Jahanje, padobranstvo, letenje balonom, pešačenje, planinarenje, planinski biciklizam i rafting.

Ako ipak čeznete za pravim opuštanjem i uživanjem, spa centri i sunčanje pored bazena će sigurno učiniti da se osetite kao na sedmom nebu! ’Astronomske noći’ su tu da vaše večeri budu romantične i edukativne dok su logorske vatre tu da probude tinejdžere u vama! Sa nekim od najboljih kuhinja u Moabu, ovaj ranč je mesto koje morate posetiti!

Amangani, Jackson, Wyoming

Amangani, koji se prostire na hiljadu hektara iznad Jackson Hole-a, predstavlja sve ono što je Wyoming. Ovo odmaralište ima veliki spa centar, jogu, pilates, holističke programe, restorane, tople bazene i Jacuzzi koji je upotpunjen panoramskim pogledom na veličanstvene i zavejane Grand Tetons-e.

Aktivnosti ovog mesta uključuju rafting na vodi, ribolov, planinarenje prirodim i ture za fotografisanje.

A za ljubitelje zime postoji privatni skijaški dom i mnoge aktivnosti u njemu fokusirane na sneg kao što su sankanje, sankanje sa psima i sl.

Post Ranch Inn, Big Sur, California

Izgrađen na 366 metara iznad morske površine u Big Sur-u, Post Ranch Inn je odmaralište na litici koje nudi nezaboravne poglede i pejsaže na Pacifik i okolinu. Sa 39 soba koje su arhitektonski izgrađene tako da oduzimaju dah, svaka od njih smeštena duž grebena sa pogledom na okean ili okolne planine. Svaka soba ima kamin, spa kupatilo, privatnu terasu i stereo. Ipak, ne postoji televizija.

Ovo mesto je dizajnirano za maksimalnu relaksaciju i odmor nudeći časove joge i meditacije, šetnje prirodom, spa tretmane, gledanje zvezda, tople bazene i priznate restorane.

Za neponovljivo iskustvo, rezervišite Kuću na drvetu gde su sobe na tri metra iznad zemlje!

Blantyre, Lenox, Massachusetts

Skriveni dragulj koji je nastao na prelazu dva veka, Blantyre je pojam karaktera i istorije. Glavna vila, koja ima luksuzne apartmane i sobe, je takođe opremljena i sa starinskim osećajem pripadnosti prethodnom veku.
U okviru imanja postoje bazeni, spa centri, restaurirana Kočijaška kuća iz 19.veka kao i starinska šupa koja služi kao spa centar. Takođe se mogu naći i privatne kolibe za goste koji žele da zaštite svoju privatnost i uživaju u izolovanosti od drugih.  Ovaj zamak je otvoren tokom čitave godine što znači da nudi aktivnosti tokom leta i zime poput golfa, tenisa, pešačenja, skijanja, klizanja i sl.

Za sladokusce, Blantyre-ov restoran će biti nezaboravno iskustvo koje je samo po sebi vredno ovog putovanja!

 

Izvor: Culture Trip

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0