Najboljih gradovi u Americi gde mladi mogu da započnu svoju karijeru

Najboljih gradovi u Americi gde mladi mogu da započnu svoju karijeru

Ovaj grad na severu Ilinoisa spada među najromantičnije u Americi
Amazon ulazi na tržište zdravstvene žaštite otvaranjem klinika “One Medical” širom SAD
10 najluksuznijih hotela u Americi

Sve veći broj južnih gradova nudi najbolji balans pristupačnosti, mogućnosti zapošljavanja, potencijala za dugotrajnu karijeru i ukupnog kvaliteta života, prema Bankrate-u, koji je rangirao 50 najvećih metro oblasti na osnovu ovih i drugih kriterijuma. Gradovi koji nemaju ocenu uključuju Njujork, San Francisko, Vašington i druga skupa urbana središta u kojima mladima može biti teško da puste korene.

Vidimo da mnoge kompanije premeštaju kancelarije i centrale na jug. One su isplative alternative koje nude optimalnu ravnotežu između posla i privatnog života za mlade profesionalce“, rekla je analitičarka Bankrate Alex Gailey za CBS MoneyWatch.

Bankrate je izvršio rangiranje 50 najvećih metro oblasti u SAD-u kako bi identifikovao najbolje destinacije za mlade ljude koji započinju karijeru. Njihovi kriterijumi uključivali su pristupačnost stanovanja, stopu nezaposlenosti, prosečnu platu, rast plata, troškove života, kvalitet obrazovnog sistema i kvalitet života. Na osnovu ovih merila, šest od 10 najbolje rangiranih gradova nalaze se na jugu:

  1. Austin-Round Rock-Georgetown, Texas
  2. Seattle-Tacoma-Bellevue, Washington
  3. Salt Lake City, Utah
  4. Raleigh-Cary, North Carolina
  5. Nashville-Davidson-Murfreesboro-Franklin, Tennessee
  6. Indianapolis-Carmel-Anderson, Indiana
  7. Dallas-Fort Worth-Arlington, Texas
  8. Kansas City, Missouri/Kansas
  9. Atlanta-Sandy Springs-Alpharetta, Georgia
  10. San Jose-Sunnyvale-Santa Clara, California

Na vrhu liste nalazi se Austin-Round Rock-Georgetown u Teksasu, koji je prepoznat kao idealna destinacija za mlade profesionalce. Ovaj grad nudi atraktivne mogućnosti zapošljavanja, kao i prijateljsko poslovno okruženje.

Ovi gradovi nude širok spektar mogućnosti za zapošljavanje, a mnogi od njih imaju i živu kulturnu scenu i bogatstvo aktivnosti za rekreaciju na otvorenom. Takođe, oni su relativno pristupačni u poređenju sa skupim urbanim središtima kao što su Njujork, San Francisko i Vašington.

Međutim, iako su gradovi poput Ostina i Sijetla poznati po visokim platama i mogućnostima za visoko plaćene poslove, čak i gradovi s manje mogućnosti za zapošljavanje kao što su Kanzas Siti i Indijanapolis mogu biti privlačni za mlade profesionalce. Oni su pristupačniji u smislu troškova stanovanja i mogućnosti kupovine sopstvenog doma.

Uprkos ekonomskim izazovima s kojima se suočavaju, kao što su visoka inflacija, rastuće kamatne stope i strah od recesije, mlade profesionalce dočekuje snažno tržište rada. Stopa nezaposlenosti u državi ostaje niska, što ukazuje na povećanu potražnju za radnom snagom.

Poslodavci širom SAD su pojačali zapošljavanje“, rekla je analitičarka Alex Gailey. „U maju smo dodali otprilike 339.000 radnih mesta, što je bilo znatno iznad očekivanja“.

Mladi Amerikanci koji tek ulaze na tržište rada trebaju razmotriti mogućnosti koje pružaju južni gradovi SAD-a, jer oni kombinuju pristupačnost, mogućnosti zapošljavanja i kvalitet života. Bez obzira na to da li preferiraju živahnu urbano okruženje ili prirodu i otvorene prostore, postoji širok spektar gradova na jugu koji nude privlačne perspektive za mlade profesionalce koji žele uspešno započeti svoju karijeru.

 

 

Izvor: Cbnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0