Najbolji programi za povraćaj poreza 2021.godine

Najbolji programi za povraćaj poreza 2021.godine

Rekordne cene avio karata za Evropu: Gotovo 40% skuplje nego prošle godine
Od ponedeljka novo pravilo. Ako vas kamere snime da vozite 6 mph preko ograničenja kazna $35
Želite da pokrenete svoj “trucking biznis” u Americi? Evo šta vam je sve neophodno

Svi žele da prijavu poreza završe brzo, sa što manje problema. Iz tog razloga su softveri za oporezivanje vrlo dobar način kako možete da obračunate svoj porez bez mnogo muke.
Većina ljudi želi besplatan ili jeftin poreski softver. Pored toga, poželjna je pozdana platforma koja vas neće izneveriti u najbitnijim trenucima.
Forbes Advisor je pregledao šest najboljih softverskih platformi za porez kako bi vam ponudio najbolje moguće opcije. Pregledane su njihove besplatne mogućnosti prijave poreza, jednostavnost korišćenja i kvalitet usluge kako bi se utvrdilo da li su u stanju da podnesu komplikovane povrate.
Ovo je nekoliko najboljih poreskih softvera po preporuci Forbes Advisor-a.

TurboTax – Najbolji poreski softver za jednostavno korišćenje

Savezna taksa za prijavljivanje – $45
Državna taksa za prijavljivanje – $40

Zašto je baš ovaj softver izabran?
Ako su vam potrebni dodatni pomoćni i obrazovni resurs tokom prijavljivanja poreza, TurboTax Deluxe bi mogao biti vaša najbolja opcija. TurboTax nudi dobru korisničku uslugu i sjajne mogućnosti. Proces pitanja i odgovora koji vas vodi kroz popunjavanje poreske prijave je daleko najjasniji i najkorisniji od bilo kog konkurenta.
TurboTax platforma vam postavlja pitanja i vodi vas prilikom popunjavanja ličnih i poreskih podataka, osiguravajući da popunite sve obrasce potrebne za završetak poreske prijave. Usput nudi opcije pomoći koje možete odabrati kako biste saznali više o svakom obrascu, odbitku ili poreskoj olakšici. Smatramo da je ovo izuzetno korisno za nekoga kome će možda trebati pomoć u razumevanju poreskih koncepata.
Navigacijski meniji vas jasno usmeravaju na određene poreske kategorije kao što su prihod, odbitci i krediti. Pored toga, opcije podrške koje se nude u čitavom softveru čine TurboTax idealnom opcijom za one koji žele to „učiniti sami“ ali će im možda trebati dodatna pomoć oko nekih stvari.
Treba biti oprezan kada su dve stvari u pitanju: nadogradnje i naknade. TurboTax neprestano pokušava da vam proda dodatne proizvode kao što su paketi pomoći i podrške koji pomažu u revizijama, izmenjenim poreskim prijavama i razgovore sa stručnjacima. Većina vas neće morati da plaća ove dodatne opcije.
TurboTax je skuplji od svojih konkurenata. Njegove redovne cene se kreću od $64 do $125 (bez promocija) za svaku saveznu prijavu poreza, plus dodatnih 40 dolara po podnesenoj poreskoj prijavi.

Ko treba da ga koristi?
TurboTax Deluxe je odlična opcija za nekoga ko je nov u procesu prijave poreza i kome je potrebna pomoć pri samom procesu. Nudi mnoštvo upozorenja i saveta kao što su jasno, dobro napisani članci i saveti za one kojima je potrebno vođstvo kroz proces prijave poreza.

Opcije Za/Protiv
Za Protiv
Jednostavan interfejs koji je lak za upotrebu i koji vam pomaže da identifikujete obrasce za prijavu poreza koji su potrebni za popunjavanje prijave Pokušava da vam proda razne dodatne opcije tokom podnošenja prijave
Omogućava vam da otpremite B-2 za automatsko popunjavanje polja u softveru Više skuplji nego konkurenti
Jednostavna navigacija će vam pomoći da pronađete oporezivi prihod, odbitke i kredite


H&R Block – Najbolji besplatan softver za jednostavno popunjavanje

Savezna taksa za prijavljivanje – $0
Državna taksa za prijavljivanje – $0

Zašto je baš ovaj softver izabran?
Ako imate jednostavne poreze – na primer, osnovni B-2 i malo odbitaka – H&R Block verzija je najbolji poreski softver za vaše potrebe.
Ono što je najbolje kod ovog softvera jeste da možete besplatno podneti savezne i državne poreze. Drugi softverski programi, kao što su TaxAct i eFile.com nude besplatnu federalnu prijavu ali će vam onda prodati verziju koja se plaća kako biste podneli državne poreze.
H&R Block nema ograničenja prihoda za one koji mogu besplatno da podnesu prijavu. Programi kao što su eFile.com i TaxSlayer ograničavaju svoju besplatnu mogućnost prijave na korisnike sa godišnjim prihodom od 100.000 dolara ili manje.
Konačno, pokriva najrazličitije uobičajene scenarije prijave među konkurentima, uključujući većinu scenarija prijave poreza za roditelje, studente, penzionere i zaposlene. Evo obrazaca koje možete besplatno podneti:
Obrazac W2, Izjava o zaradama i porezima
Raspored EIC, Kredit za zarađeni prihod
1098-E, Kamata za studentski zajam
1099 R, Prihodi od penzionisanja
SSA-1099, Prihodi od socijalnog osiguranja
Obrazac 8917, Školarina i naknade
Obrazac 8863, Obrazovni krediti
1099-G, Određena vladina plaćanja (Naknada za nezaposlenost)

Ko ga treba koristiti?
Besplatna verzija H&R Block-a je najbolja ako imate vrlo jednostavnu poresku prijavu koja uključuje zarade, ograničene prihode od kamata, ostvareni porez na dobit, poreski kredit za decu kao i prihode za nezaposlene.

Opcije Za/Protiv
Za Protiv
Besplatna prijava saveznih i državnih poreza Telefonska podrška je imala duže vreme zadržavanja na vezi nego konkurenti
Nema ograničenja prihoda ili prijave
Pruža najviše mogućnosti prijave za zaposlene, penzionere, roditelje, studente i diplomce

TaxSlayer – Najbolji poreski softver za samozaposlene

Savezna taksa za prijavljivanje – $17
Državna taksa za prijavljivanje – $32

Zašto je baš ovaj softver izabran?
Ako ste samozaposleni i potreban vam je ekonomičan način podnošenja savezne poreske prijave, TaxSlayer Classic vam nudi najjeftiniju opciju za podnošenje svih potrebnih obrazaca. TaxSlayer naplaćuje 17 dolara za saveznu poresku prijavu i 32 dolara za državne poreze.
Onlajn poreski softver obično naplaćuje samozaposlenim registratorima veće naknade od ostalih vrsta korisnika jer obično zahtevaju više koraka i obrazaca. TaxSlayer Classic je jeftiniji od opcija za samozaposlene osobe koje nude TurboTax, H&R Block i TaxAct, a svaka od njih naplaćuje od 109 do 130 dolara za federalne i državne prijave poreza za samozaposlene.
TaxSlayer Classic-u nedostaju neka upozorenja i saveti koji su uključeni u određene više nivoe i skuplje opcije poput prioritetne telefonske podrške i razgovora uživo.
Međutim, ako imate gomilu obrazaca, želite jeftino da podnesete federalne i državne poreze i ako se osećate sigurnim da sami vodite postupak, ovaj program će vam dobro koristiti.

Ko treba da ga koristi?
TaxSlayer Classic je najbolji za korisnike koji paze na cenu i koji moraju da podnesu obrasce prihoda i odbitke za samozapošljavanje. Idealni korisnici bi trebalo da se osećaju prijatno pri podnošenju soptvenih poreza pomoću softvera za porez.
Opcije Za/Protiv
Za Protiv
Najniža naknada među konkurentima za samostalno prijavljivanje saveznih poreza Državna taksa za prijavu poreza košta dodatnih 32 dolara po državi
Besplatno za aktivne vojne pripadnike. Ne pruža pomoć za podršku na ovom nivou.


TaxSlayer – Najbolji poreski softver za korisničku podršku

Savezna taksa za prijavljivanje – $17
Državna taksa za prijavljivanje – $32

Zašto je baš ovaj softver izabran?
Forbes Advisor je bio fasciniran korisničkom podrškom TaxSlayer Classic-a od početka analize.
Predstavnici korisničke službe kompanije su bili korisni i profesionalni, a vreme zadržavanja poziva korisničke službe je bilo manje od 8 minuta. Čak i kasno u nedelju popodne, vreme čekanja je bilo vrlo kratko a predstavnik korisničke službe je koristio vrlo jasne i informativne odgovore na naša pitanja u vezi sa poreskom stručnom pomoći i cenama.
Postoji više načina da kontaktirate korisničku službu za pomoć u prijavi poreza, uključujući opcije telefona, četa ili email-a. Iako TurboTax takođe postiže vrlo dobre rezultate u ovoj kategoriji, Forbes Advisor je odabrao TaxSlayer jer nude jeftinije usluge konsultantskih saveta za porez.
Takođe, korisni članci koji su bili dostupni tokom programa su još jednan sjajan izvor informacija. Iako su bili jednostavni i nisu pružili mnogo detalja u poređenju sa Jackson Hewitt-om, korisni su za vođenje kroz proces.

Ko ga treba koristiti?
TaxSlayer Classic je najbolji za korisnike koji cene odličnu korisničku uslugu. Nudi sjajne opcije podrške, uključujući telefon, čet ili email.

Opcije Za/Protiv
Za Protiv
Pruža odličnu telefonsku uslugu Dodatna pomoć poreskih stručnjaka košta $37 (uključuje pomoć IRS u reviziji)
Korisni članci o složenim poreskim temama bili su jasni i vrlo korisni

Metodologija
Analizu smo započeli razmatranjem osam dobavljača poreskih softvera: eFile.com, H&R Block, TurboTax, LibertyTax, Jackson Hewitt, Credit Karma, TaxSlayer i TaxAct.
Iz analize su izostavljeni Credit Karma i Liberty Tax jer je Credit Karma u procesu prodaje svog poslovanja sa poreskim softverom i ostaje nejasno šta bi to značilo za potrošače. U decembru 2019.godine, Ministarstvo pravde se nagodilo sa LibertyTax-om zbog toga što nije preduzelo korake da spreči podnošenje lažnih prijava koje su pripremile njegove prodavnice.
Kako bi se procenili ostali kandidati, kreirana su dva generička profila prijave poreza:
Frilense (honorarni radnik)r sa poslovnim prihodima i odbitcima
Bračni par sa primanjima od zarade, izdržavanom porodicom i troškovima nege deteta
Ova analiza se zasniva na uporednim poređenjima karakteristika i troškova svakog dobavljača kako bi se procenio najbolji softver za oporezivanje. Pregledan je svaki poreski softver kako bi se utvrdile sledeće najbolje kategorije:
Najbolji besplatni onlajn poreski softver. Za najbolji besplatni onlajn poreski softver analizirali smo koji dobavljač nudi najupečatljiviji sveukupni paket funkcija istovremeno naplaćujući takse za savezne i državne prijave.
Najbolji poreski softver za jednostavnu upotrebu. Jednostavna platforma je najvažnija za mnoge korisnike. Za ovu kategoriju je pregledana svaka ponuda kako bi se utvrdilo koja platforma pruža najjednostavniji postupak za popunjavanje obrazaca za prijavu korisnika. Pregledane su mogućnosti za Q&A tax interview options, mogućnost učitavanja obrazaca W2 i automatske unose podataka kao i navigacione menije. Takođe je procenjeno i vreme trajanja popunjavanja poreske prijave.
Najbolji poreski softver za samozaposlene. Samozaposleni i frilanseri imaju složenije prijave za porez na dohodak.
Osiguranje da softver za oporezivanje zadovoljava posebne potrebe honoraraca i samozaposlenih pojedinaca je od presudnog značaja u trenucima oporezivanja. Procenjena je ponuda svake platforme u ovoj kategoriji za cene, podršku, državne takse, mogućnosti pronalaženja odbitka i ukupne troškove.
Najbolji poreski softver za korisničku službu. Ova analiza je sadržala temeljni pregled opcija podrške svake platforme. Utvrđeno je da li je dobavljač poreskog softvera korisnicima nudio telefon, čet uživo, email ili članke kao vrstu pomoći i svaka od navedenih opcija je takođe procenjena. Takođe, kontaktirane su telefonske službe za korisnike kako bi se procenilo vreme zadržavanja i kvalitet korisničke usluge.

Svaka kategorija je ponderisana (upoređena) i bodovana, deo po deo. Autor, sertifikovani javni računovođa (CPA) sa preko 20 godina poreskog iskustva je završio sva testiranja poreskih softvera tako što je otvorio račune kod svakog dobavljača kako bi izvršio praktične procene.

Kako izabrati poreski softver

Mnogo toga treba uzeti u obzir prilikom upoređivanja i suprotstavljanja dobrih i loših strana softvera. Jednostavnost upotrebe, troškovi i naknade – uključujući besplatne opcije – i korisnička usluga su tri široka područja na koja treba obratiti pažnju prilikom odabira najbolje platforme za sebe.
Jednostavnost upotrebe
Podnošenje prijave za porez može predstavljati izazov. Međutim, određeni dobavljači poreskog softvera mogu olakšati čitav proces. Pre nego što izaberete softver, razmotrite sledeća pitanja:
Da li proizvod ima jednostavne navigacione menije da bi se identifikovalo gde se unose obrasci za prijavu poreza?
Da li postoji Q&A tax interview koji postavlja prava pitanja koja će vas dalje voditi do poreskih obrazaca potrebnih za popunjavanje poreske prijave?
Da li postoji više opcija za pomoć i podršku, uključujući telefon, email, čet uživo ili pomoć poreskih stručnjaka koji će vam pomoći u procesu?
Da li je moguće izvršiti probnu verziju pre nego što platite proizvod?
Troškovi i naknade
Ključno je odabrati proizvod koji ne samo da odgovara vašim potrebama već i koji ne narušava vaš budžet. Dobra je ideja pregledati cenu svakog proizvoda i uzeti u obzir sledeće:
Koje poreske obrasce uključuje proizvod?
Koje dodatke uključuje proizvod? Na primer, razmislite da li proizvod nudi sistem podrške, opcije za pronalaženje poreskih odbitaka ili poreskog stručnjaka, ako je to potrebno.
Da li postoji dodatna naknada za prijavu državnih poreza? Ako postoji, koliko košta’ da li proizvod uključuje paušalnu naknadu za više država?

Besplatne mogućnosti prijavljivanja
Ako imate jednostavnu poresku prijavu, uključujući W2 i nekoliko poreskih olakšica, možda ćete moći besplatno da prijavite porez. Mnogi dobavljači softvera nude oglašenu besplatnu verziju prijave za jednostavne povrate na svojim oficijalnim stranicama. Iako ovi poreski proizvodi nude ove reklamirane verzije, vi se takođe možete kvalifikovati za IRS Free File Program opcije poreza.
Evo nekoliko pitanja koja morate razmotriti pre nego izaberete proizvod:
Koje obrasce vam poreski dobavljač softvera omogućava da podnesete?
Da li potoje dodatni troškovi za podnošenje poreske prijave?
Postoje li ogrnaičenja prihoda za one koji se mogu kvalifikovati?
Da li su potrebne dodatne opcije podrške?
Opcije korisničke podrške
Ako vam je potrebna dodatna pomoć dok popunjavate poresku prijavu, uverite se da imate mogućnosti podrške.
Evo liste pitanja koje morate razmotriti pre izbora proizvoda:
Postoji li način da kontaktirate podršku putem telefona? Ako postoji, koje je radno vreme kompanije?
Da li proizvod pruža čet uživo ili uslugu email kontakta tokom popunjavanja poreske prijave?
Da li se naplaćuje dodatna podrška? Ako da, koliko?
Da li proizvod pruža mogućnost razgovora sa poreskim stručnjakom koji može asistirati tokom prijave poreza?

Izvor: Forbes 

COMMENTS

WORDPRESS: 0