Najbolji način da provedete Memorijalni Vikend u Čikagu

Najbolji način da provedete Memorijalni Vikend u Čikagu

Chicago Whiskey & Wine Festival, 22. februara!
Serbian Night Thanksgiving Week 2019
Marija Serifović u Čikagu

Provodite Memorial Day u Čikagu? Evo najboljih stvari koje možete da radite u Čikagu za Memorial Day, od aktivnosti na otvorenom, festivala i manifestacija do vrhunskih atrakcija u zatvorenom prostoru. Memorial Day (28. maj – 30. maj 2022) je odlično vreme za posetu Čikaga.

Iako leto ne počinje pre juna, vikend povodom Memorial Day-a smatra se početkom letnje sezone u Čikagu. Takođe ćete pronaći mnoštvo sjajnih atrakcija u zatvorenom prostoru u slučaju da vreme ne sarađuje ili vam se jednostavno više dopada boravak u zatvorenom prostoru.

Krstarite jezerom

Ako uživate u boravku na vodi, krstarenje jezerom je zabavna aktivnost bilo da je tokom dana, kada zalazi sunce ili uveče. Iako ne možete da vidite zgrade izbliza kao na architecture river cruise, možete da uživate u pogledu na grad i osvežavajućem hladnom povetarcu na jezeru. Ako nemate puno vremena, možete uraditi kombinaciju krstarenja rekom i jezerom. Krstarenja jezerom polaze sa Navy Pier-a ili sa mosta Michigan Avenue.

Pridružite se Booze Cruise povodom Memorial Day-a

Hoćete da pijete dok uživate na vodi? Možete se pridružiti nekoliko krstarenja povodom Memorial Day-a, uključujući ovo dnevno krstarenje uz piće ili uz zalazak sunca.

Kada: nedelja, 29. maj 2022. (15:30 ili 19:30)

Vozite kajak

Zabavan način da istražite grad je da idete na vožnju kajakom u reku Čikago ili jezero. Postoji nekoliko kompanija koje nude kajakaške ture u Čikagu, uključujući Urban KayaksKayak Chicago i Wateriders. Imajte na umu da ćete se malo pokvasiti pa ponesite vodootpornu odeću ili koja se brzo suši.

Gledajte besplatan vatromet

Memorial Day je početak sezone vatrometa u Čikagu. Navy Pier priređuje besplatan letnji vatromet počevši od subote 28. maja pre Memorial Day od 22h – 22:10. Dok možete da gledate vatromet sa Navy Pier-a, možete ga gledati i sa raznih mesta duž Lakefront-a. Još jedna odlična opcija za gledanje vatrometa je krstarenje jezerom ili rekom koje će se zaustaviti na vodi da putnici uživaju u predstavi.

Provedite vreme na plaži

Sezona plaže u Čikagu počinje u petak pre Memorial Day-a. Plaža Oak Street Beach i Ohio Street Beach nalaze se na pogodnoj lokaciji u blizini glavnih turističkih atrakcija. Popularna plaža North Avenue nalazi se u blizini Linkoln parka, ali je i veoma prometna. Kupanje je dozvoljeno na plažama kada su prisutni spasioci od 11 časova ujutru do 19h. Ovde možete proveriti uslove plivanja. Takođe možete iznajmiti kajak, jet skis i čamce na raznim plažama kako biste izašli na jezero.

Šetajte ili vozite bicikl na Lakefront stazi

Staza Lakefront u Čikagu je asfaltirana staza na 18 milja dugoj deonici duž jezera Mičigen. Za Memorial Day, obala jezera biće prepuna meštana i posetilaca koji šetaju, trče i voze bicikle. Šetnja ili vožnja bicikle je odličan način da vidite Čikago, ljudi gledaju i vežbaju. Ovde je mapa staze, kao i pristupne tačke.

Zabavite se u Navy Pier-u

Navy Pier je obavezno ako posećujete Čikago sa decom. Na Navy Pier-u se nalaze zabavne atrakcije uključujući veliki Ferris wheel (kliknite ovde da kupite kartu i preskočite dugačak red), restorane, prodavnice i Dečiji muzej u Čikagu. Počevši od Memorial Day-a, Navy Pier će biti dom Pixar Putt-a, letnjeg mini-golf terena sa 18 rupa na kojem će biti prikazani likovi iz filmova Disney i Pixar uključujući Toy Story, The Incredibles, Monsters, Inc., Finding Nemo, Coco, A Bug’s Life, Wall-E, i Inside Out.

Družite se na Riverwalk-u

Chicago Riverwalk duž južne obale reke Čikago jedno je od najboljih mesta u Čikagu. Tu su restorani, barovi, prodavnice i mesta za sedenje usput pogledajte mapu ovde.

Posetite Art Institute of Chicago

Umetnički institut Čikaga (111 S Michigan Ave) jedna je od najboljih atrakcija Čikaga u zatvorenom prostoru i jedan od najboljih muzeja na svetu.

Kliknite ovde da biste kupili kartu za preskakanje reda ako želite da izbegnete dugačke redove.

Posetite The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience

The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience je bal iz regentskog doba sa kostimima iz tog perioda i zadivljujućim dekorom. Uživajte u muzici inspirisanoj Bridgerton soundtrack-om i budite očarani nastupima oko vas u ovom 90-minutnom interaktivnom iskustvu.

Gde: XS Tennis and Education Foundation, 5336 S State St, Chicago, IL, 60609

Trošak: Ulaznice počinju od 49 dolara po osobi za opšti prijem. Kliknite ovde za pune cene i unapred kupite ulaznice.

Posetite izložbu the Immersive Van Gogh

Od tvoraca blokbaster šoua u Atelier des Lumières koji je videlo preko 2 miliona posetilaca u Parizu i Torontu i prikazano u Emili u Parizu, the Immersive Van Gogh izložba, je digitalna prezentacija umetničkih dela Vincent Van Gogh-a u zatvorenom prostoru.

Gde: Lighthouse ArtSpace at Germania Place, 108 W. Germania Pl, Chicago

Cena: Ulaznice počinju od 39,99 dolara plus naknade za van špica. Kompletne cene i kupoprodajne ulaznice možete videti ovde.

Posetite Frida: Immersive Dream

Od tima koji stoji iza popularnog the Immersive Van Gogh, Frida: Immersive Dream je digitalna prezentacija umetničkih dela Fride Kahlo u zatvorenom prostoru.

Gde: Lighthouse ArtSpace at Germania Place, 108 W Germania Place, Chicago

Cena: Ulaznie počinju od 29,99 dolara plus naknade za van špica. Kompletne cene i kupoprodajne karte možete videti ovde.

Bakingemska fontana

Bakingemska fontana, dobro poznato obeležje Čikaga u centru Grant parka, jedna je od najvećih fontana na svetu. Voda nije uključena tokom hladnih meseci ali je obično uključena negde u maju. Kada je voda uključena, ona proizvodi veliki mlaz vode 20 minuta na svakih sat vremena sa centralnim mlazom koji ispaljuje vodu do visine od 150 stopa u vazduh. Počevši od sumraka, spektakularna svetlost i muzički prikaz prate vodu.

IZVOR: THESAVVYGLOBETROTTER FOTO: GOOGLE

Aktuelnosti

COMMENTS

WORDPRESS: 0