Najbolje zimske vikend destinacije u okolini Čikaga

Najbolje zimske vikend destinacije u okolini Čikaga

Kupci električnih vozila u Ilinoisu mogu dobiti povraćaj novca od $4000
Dolar nastavlja da jača. Najveći rast od februara
Montana prva država u SAD koja je u potpunosti zabranila TikTok

Dok nostalgično gledamo šarene fotografije na društvenim mrežama, uspomene na vruće letnje dane kada smo bili preplanuli i bezbrižni još su sveže. Prvi novembarski sneg u Čikagu, kiše i sivi oblaci nemilosrdno nas podsećaju da je zima pred vratima. Chicago Glasnik donosi vam nekoliko zanimljivih zimskih destinacija nadomak Čikaga!

Lake Geneva, Wisconsin

Udaljenost od Čikaga: 83 milje severozapadno, 1,5 sat vožnje

Krenite na hedonistički obilazak lokalnih banja na ovom prelepom jezeru u Viskonsinu.  Dok je Ženevsko jezero leti prepuno ljudi iz Čikaga, zimi nudi potpuno drugačiju atmosferu. Pešačka staza uz obalu jezera izgleda kao zimska zemlja čuda iz božićnog filma, kafići su ispunjeni „zanimljivim“ meštanima. A ako vam se čini da ste spremni za malo opuštanje i relaksaciju, na pravom ste mestu. Spa tretmani nalaze se na svakom koraku, bilo da izaberete masažu vrućim kamenom u The Abbey-u,  ili kupku od bundeve s morskom soli u Grand Genevi ili se odlučite za parnu sobu eukaliptusa u Lake Lawn Resortu.

madison wisconsin chicago glasnik

Madison,Wisconsin

Udaljenost od Čikaga: 147 milja severozapadno, 2,5 sata vožnje

Otiđite na ribolov na ledu u glavnom gradu države Viskonsin, u Madison. Madison je poznat po mnogim stvarima: stadionu Camp Camp Randall, ogromnim gužvama na državnim autoputevima. Ali jeste li znali da je Madison, inače izabran kao najbolji studentski grad u Americi, takođe okružen jezerima? Izađite na jezera Mendota, Vaubesa ili jezero Kegonsa i upecajte vašu ukusnu večeru.

wisconsin dog race chicago glasnik

Elkhart Lake, Wisconsin

Udaljenost od Čikaga: 150 milja severno, 2,5 sata vožnje

Saznajte kako je učestvovati u snežnim trkama pasa sa sankama.
Obiđite uzgajivačnicu sibirskih haskija koja se prostire na površini od 35 hektara a da vam pritom vuče entuzijastični osamnaestočlani tim sibirskih huskija. Ako ste oduvek želeli da naučite kako da upravljate sankama, postoje i kratki kursevi za početnike. Potom se možete zaustaviti u Siebkens Resort’s Stop-Inn Tavernu gde možete podelite svoje utiske sa ljubaznim meštanima.

 

Lansing, Michigan

Udaljenost od Čikaga: 218 milja severoistočno, tri sata vožnje

Vežbajte finu kanadsku umetnost karlinga u Lansingu, Mičigen.
Pored javorovog sirupa Kanađani su ostavili svetu još jedno vrhunsko ljudsko dostignuće: ledenim karling. Naučite kako da na pravi način savladate ovaj olimpijski sport u ledenom kompleksu Karling kluba Lansing ili, kada se jednom umorite od toga i želite da isprobate pravi sport, prebacite se na hokej.

COMMENTS

WORDPRESS: 0