Najbolje ski destinacije u blizini Čikaga za 2021. godinu

Najbolje ski destinacije u blizini Čikaga za 2021. godinu

Amerika otvara granice za vakcinisane putnike. Evo kada uredba stupa na snagu i koje su vakcine prihvaćene
Ovo su 25 najboljih nacionalnih parkova u Americi
Deset najvećih aerodroma u Sjedinjenim Državama

Hladni talas doneo je u Čikago najveće snežne padavine u proteklih nekoliko godina. Nema boljeg načina da se ova vremenska nepogoda iskoristi od skijanja na nekoj od mnogobrojnih planina u blizini. Čikago je jedan od najvećih gradova u Americi i nudi jako mnogo aktivnosti svojim stanovnicima, kao i posetiocima. Vetroviti grad je poznat zbog specifične kuhinje, žestokog noćnog života, prelepe arhitekture i mnogo čega drugog, ali kao i drugi veliki gradovi postoje neke aktivnosti koje prosto ne može da ponudi. Skijanje je odličan primer. Na sreću, mnogi veliki ski-centri mogu da se nađu jako blizu Čikaga, i nude bogatu ponudu prelepih zimskih aktivnosti čak i kada sezona skijanja prođe. Svi ovi centri locirani su samo nekoliko sati vožnje od centra Čikaga, nude desetine ski staza, i prelepih parkova za uživanje i šetnju. Chicago Glasnik donosi vam neke od najlepših i najvećih ski-centara u blizini Čikaga.

Wilmot Mountain Ski Resort

Lociran u Viskonsinu, ovo je jako popularan ski-centar za rezidente Čikaga koji je pogodno smešten samo sat i po vožnje od grada. Ovaj centar ima dugu istoriju, otvoren je čak 1938 i prošao je kroz neka velika renoviranja poslednjih godina od 2016. Iako nudi ograničen prostor za skijanje ovaj resort nudi dva ogromna parka kao i školu skijanja i snowboardinga sa stotinama licenciranih instruktora.

Alpine Valley Resort

Nalazi se u Lafayette u Wisconsinu, dva sata vožnje od Čikaga, ali je više nego vredan putovanja jer  poseduje 20 različitih ski staza različitih nivoa težine. Pruža mnogo uživanja i nikada ne čekate na red i velike gužve. Najduži spust je 3.000 stopa i to je veliki izazov i za iskusne skijače. I ovaj resort takođe nudi školu skijanja za odrasle i decu.

The Mountain Top at Grand Geneva

To je odmaralište zajedno sa ski & spa centrom. Jedno od najpopularnijih mesta za skijanje za stanovnike Čikaga kao i turiste. Jedna od top destinacija u Wisconsinu sa dvadeset ski staza i velikim parkom za skijaše svih godina i mogućnošću da testiraju svoje veštine. Nalazi se na 90 minuta vožnje od Čikaga i poznata je kao prava porodična destinacija.

Devil’s Head Resort

Topla dobrodošlica će sačekati sve posetioce ovog centra. Golf i ski centar koji rade cele godine i koji se nalazi tri sata vožnje od Čikaga nude pogled koji oduzima dah. Očekuje vas 30 različitih ski-staza sa 30% početničkih 40% srednjih i 30% naprednijih. Pored svega ovaj rezort nudi i sertifikovanu školu skijanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0