Najbolje plaćeni poslovi u Americi za koje vam nije neophodno radno iskustvo

Najbolje plaćeni poslovi u Americi za koje vam nije neophodno radno iskustvo

Koliko je realan Bajdenov plan da legalizuje jedanaest miliona imigranata?
Može li se putovati sa zelenom kartom – ali bez pasoša?
5 jednostavnih načina kako da se brzo rešite dugova na vašim kreditnim karticama

Ako ste tek diplomirali ili vam je potrebna potpuna promena karijere, sigurno osećate uzbuđenje ali i strah! Oprobati se u novim poslovnim vodama je veliki korak i, nažalost, sam prelaz može biti jako težak. Problem sa kojim se susreće skoro svako ko je diplomirao ili poželeo promenu karijere jeste taj što je skoro nemoguće naći posao bez radnog iskustva. Postavlja se pitanje kako steći radno iskustvo kada niko neće da vas zaposli? Mnogi poslodavci izbegavaju da zapošljavaju mlade ljude bez iskustva i upravo zbog ove činjenice je najteže steći prvi posao ili ga promeniti u sasvim novom pravcu.

Ako se nalazite na ovom raskršću, nemojte odustajati!
Postoje poslovi koji su dobro plaćeni iako nemate godine radnog iskustva iza sebe ili potrebno obrazovanje. Umesto toga, možete steći stručnost na poslu kroz pripravništvo i druge programe obuke na poslu. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Verujte, moguće je!

Predstavljamo vam devet dobro plaćenih poslova koji traže vrlo malo ili nikakvo radno iskustvo.

Tranzitna i želežnička policija (Transit and railroad police)

Prosečna godišnja zarada: $67.850
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma srednje škole ili ekvivalent iste
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: Nepotrebno
Obuka na radnom mestu: umerena

Tranzitna i železnička policija je odgovorna za sigurnost putnika i zaposlenih kao i imovine. Ukoliko radite na ovoj poziciji godišnje možete zaraditi do $96.670. Plate od šest cifara verovatnije će zaraditi tranzitna i železnička policija koja radi u državama New Jersey, Pennsylvania, Illinois i Tennessee.

Kako da se zaposlite: Ako želite da budete deo ekipe tranzitne i železničke policije, od vas će se tražiti da završite akademiju za obuku. Takođe ćete morati da prođete obuku i na poslu. Ako imate bilo kakve prekršaje ili osuđivanja, padnete na testu droge ili bilo kakav sličan prekršaj, vaša prijava će možda biti odbijena.

 

Revizor potraživanja (Claims adjuster)

Prosečna godišnja zarada: $64.990
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma srednje škole ili ekvivalent iste
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: Manje od pet godina
Obuka na radnom mestu: kratkoročna

Revizori upravljaju zahtevima za gubitak imovine, imovinsku štetu i lične povrede. Pored toga, istražuju zahteve, pomažu u pregovorima o nagodbi i odlučuju da li će zahtev biti odobren ili odbijen.  Zaposleni na ovim radnim mestima koji spadaju u 90% mogu zaraditi godišnju cifru od $95.760. Revizori sa najvećom zaradom rade u New York-u, Kaliforniji, Oregon-u, Delaware-u, Massachusetts-u, Rhode Island-u, Connecticut-u i Colorad-u.

Kako da se zaposlite: Zaposleni na početnom nivou moraju imati samo srednju školu ili ekvivalent iste. Kada tek počinjete, obično se obučavate pod nadzorom starijeg zaposlenog. Ako želite da vas unaprede, biće vam potrebna diploma ili osnovno radno iskustvo u industriji osiguranja. U nekim državama, revizori moraju imati sertifikate.

 

programer najbolji posao u americi chicago glasnik

Web Designer

Prosečna godišnja zarada: $72.150
Tipično obrazovanje na početnom nivou: Associate’s degree
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: nije potrebna

Web dizajneri prave i dizajniraju internet stranice. Njihov zadatak je da osmisle izgled i dizajn sajta. Ponekad pišu i sadržaj sajta. Najbolje plaćeni web dizajneri godišnje zarade $119,550. Oni koji rade u državama poput Kalifornije, Njujorka, Virdžinije i Džordžije zarađuju najviše novca.

Kako da se zaposlite: Ako ste zainteresovani da radite kao web dizajner, možete početi sa diplomom saradnika. Svakako, neki poslodavci će zaposliti radnike koji imaju i diplomu srednje škole. Kao dodatak, morate znati osnove programiranja i grafičkog dizajna. Kako biste postali programer koji je za korak dalje na lestvici, možda će vam biti potrebna diploma i napredno znanje različitih programskih jezika.

Operateri u elektranama

Prosečna godišnja zarada: $73.800
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma srednje škole ili ekvivalent iste
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: dugoročna

Operater u elektrani kontroliše, upravlja i održava mašine u elektrani i time pomaže proizvodnju električne energije. Najbolje plaćeni operateri donose kući godišnje oko $101,590. Oni u državama poput Južne Karoline, Njujorka, Nju Džerzija, Montane i Kalifornije najviše zarađuju.

Kako da se zaposlite: Možete postati operater elektrane kroz dugoročne obuke na radnom mestu. Ovo obično uključuje i učenje u učionici kao i praktični rad. Ako želite da postanete operater, morate imati licencu. Ovi poslovi takođe uključuju provere na drogu i alkohol.

Instalateri liftova

Prosečna godišnja zarada: $76,860
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma srednje škole ili ekvivalent iste
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: šegrtovanje

Instaleri i majstori liftova su odgovorni za postavljanje, popravku i održavanje liftova, pokretnih stepenica i druge opreme za penjanje i spuštanje. Najbolji u svom poslu mogu zaraditi i do $114,980 godišnje. Oni koji rade u državama poput Njujorka, Konetikata i Kalifornije zarađuju najviše.

Kako da se zaposlite: Ako ste zainteresovani za ovu vrstu karijere, možete učiti direktno na radnom mestu. Novi šegrti (učenici) uče svoj posao kroz četvorogodišnju obuku. Bezbednost liftova, elektronskih uređaja i čitanje nacrta su samo neke od zanimljivih tema koje ćete učiti. Kao dodatak, neke države zahtevaju i od radnika da budu licencirani. Više informacija možete saznati na zvaničnom sajtu Nacionalnog udruženja izvođača liftova.

Nuklearni tehničar

Prosečna godišnja zarada: $79,140
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma saradnika
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: savremena obuka

Nuklearni tehničari pomažu nuklearnim fizičarima, nuklearnim inženjerima i drugim naučnicima u laboratorijii drugim dužnostima. Njihove odgovornosti uključuju upravljanje, održavanje ili procenu kvaliteta nuklearnih testiranja i opreme za istraživanje. Od njih se može očekivati i da nadgledaju radijaciju (zračenja). Oni koji rade u državama poput Južne Karoline, Njujorka, Kalifornije i Severne Karoline najviše zarađuju.

Kako da se zaposlite: diploma saradnika na polju nuklearnih nauka ili sličnim poljima će vam pomoći da započnete karijeru na ovom radnom mestu. Kao dodatak, možete steći dragoceno iskustvo na obuci.

Radiološki tehničar

Prosečna godišnja zarada: $84,980
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma saradnika
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: nije potrebno

Radnici na odeljenju za radijaciju pružaju terapiju radijacije (zračenje) pacijentima. Takođe mogu pregledati recepte i dijagnoze pacijenata, pripremati opremu i voditi evidenciju. Mogu zaraditi oko $123,710 godišnje. Oni koji žive u državama poput Oregona, Njujorka, Nju Džerzija, Rhode Island-a i Floride najviše zarađuju.

Kako da se zaposlite: Ako želite da započnete karijeru na ovom radnom mestu, moraćete da posedujete diplomu saradnika na polju radioterapije. Možda će vam trebati i licenca ili sertifikat.

poslovi u americi chicago glasnik

Šef gradilišta

Prosečna godišnja zarada: $99,510
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma osnovnih studija
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: umerenog tipa

Rukovodioci su odgovorni za planiranje, upravljanje i koordinaciju aktivnosti na gradilištima. Takođe, kao dodatna odgovornost može biti i organizacija, pravljenje rasporeda i upravljanje finansijama projekata. Rokovodioci na ovim pozicijama mogu zaraditi $158,330 godišnje.

Kako da se zaposlite: Uopšteno nije potrebno radno iskustvo. Menadžeri novih građevina obično započinju kao pomoćnici i uče pod nadzorom iskusnijeg rukovodioca građevine. Međutim, ako želite da radite u velikoj građevinskoj firmi, od vas će se možda zahtevati da posedujete određeno iskustvo kao i diplomu osnovnih studija građevinskih nauka, građevinskog menadžmenta, arhitekture ili inženjerstva.

airport o hare chicago glasnik

Kontrolor avio saobraćaja

Prosečna godišnja zarada: $118,200
Tipično obrazovanje na početnom nivou: diploma saradnika
Radno iskustvo u srodnom zanimanju: nije potrebno
Obuka na radnom mestu: dugoročnog tipa

Kontrolori avio saobraćaja upravljaju saobraćajem vazdušnog saobraćaja. Oni takođe autorizuju, regulišu i kontrolišu komercijalne letove aviokompanija. Oni koji zarađuju najviše mogu dostići cifru od $172,000 godišnje. Najviše zarađuju kontrolori koji rade u Koloradu, Teksasu, Njujorku i Džordžiji.

Kako postati zaposleni: diploma sa koledža, radno iskustvo ili kombinacija oba je potrebna kako biste radili kao kontrolor avio saobraćaja. Takođe ćete morati da prođete test zapošljavanja Savezne uprave za vazduhoplovstvo, standardizovani test sposobnosti i kurs obuke na Akademiji. Ako ste stariji kandidat, nemate sreće jer prijavljeni moraju početi trening pre svog 31.rođendana.

COMMENTS

WORDPRESS: 0