Najbolje kartice za uštedu pri kupovini goriva za vozače kamiona

Najbolje kartice za uštedu pri kupovini goriva za vozače kamiona

Spring Break – Evo kako je nastao ovaj popularni fenomen
Sve veći broj prodavnica uvodi sistem plaćanja dlanom – Amazon One
Milioni korisnika Fejsbuka iz Ilinoisa dobiće odštetu od $400 počevši od 9. maja

Kartice za gorivo (poznate i kao fleet cards) jedinstveni su instrumenti plaćanja dizajnirani da pomognu vozačima kamionima i kompanijama da uštede novac na troškovima goriva i održavanja, kao i da nadgledaju potrošnju svojih zaposlenih. Kamiondžijske kompanije obezbediće svojim vozačima kartice za gorive koje će oni koristiti tokom vožnje za njihovu firmu. Vozači zatim mogu da koriste ove kartice kod bilo kojeg od dobavljača goriva koji čine mrežu lokacija koje prihvataju dotičnu karticu. Ove mreže pokrivaju više od 10 000 benzinskih stanica širom zemlje, mada nekoliko mreža ima stotine hiljada pojedinačnih benzinskih stanica.

Chicago Glasnik je istražio i predstavlja kartice koje vam mogu doneti najveću uštedu ukoliko se nalazite u transportnoj industriji.

exxon card-business-fleet chicago glasnik

 

 

 

 

 

Exxon Mobile Business Fleet Card

Godišnja naknada: 0 USD
Rewards: 1-6 centi po galonu, zavisno od mesečne potrošnje
Pokrivenost: Preko 95% benzinskih stanica u SAD

Kartica Exxon Mobile nudi rabat do 6 centi po galonu na kupovinu goriva, u zavisnosti od količine goriva kupljene u obračunskom periodu. Takođe ne postoje nikakvi troškovi godišnjeg održavanja ili  naknade za otvaranje računa.

Struktura rabata kartice Exxon Mobile Business Fleet Card je sledeća:

  • Manje od 500 galona kupljenih tokom obračunskog perioda = 1 cent po galonu
  • 500 do 3.999 galona kupljenih = 3 centa po galonu
  • 4.000 do 6.999 galona kupljeno = 4 centa po galonu
  • Kupljeno od 7.000 do 9.999 galona = 5 centi po galonu
  • 10.000+ galona kupljenih = 6 centi po galonu

Exxon Mobile je platna kartica i kao takva nema APR jer ne možete da prenosite balans iz meseca u mesec.

WEX FlexCard

Godišnja naknada: 0 USD
Rewards: 3 centa po galonu
Pokrivenost: 95% benzinskih stanica u SAD

Kao i Exxon Mobile kartica, WEX FlexCard je platna kartica – ali za razliku od Exxon Mobile kartice, ova kartica vam omogućava da prenesete balans u sledeći mesec kada je to potrebno. Ako trošite manje od 4.000 galona goriva po obračunskom periodu FlexCard popust od 3 centa za svaki galon kupljenog goriva izjedančiće se sa popustima Exxon Mobile kartice. Kao takva, ovo je sjajna kartica za gorivo za male i srednje kompanije.

WEX FlexCard prihvaćen je na 95% benzinskih pumpi širom zemlje. Ova kartica je ranije imala godišnju naknadu, ali je  WEX uklonio za ovu karticu.

Shell Fleet Navigator Card

Godišnja naknada: Neodređene „godišnja naknade“
Nagrade: Do 5 centi po galonu, zavisno od mesečne potrošnje
Pokrivenost: 95% benzinskih stanica u SAD

Ako tražite karticu za gorivo sa maksimalnom pokrivenošću, dobro ćete razmotriti karticu Shell Fleet.

Ova kartica za gorivo prihvaćena je na potpuno 95% benzinskih pumpi širom SAD-a, uključujući svih 14.000 lokacija  Shell-a i Jiffy Lube.

Kartica Shell Fleet Navigator nije klasična platna kartica. Umesto toga, ova kartica je slična tradicionalnoj kreditnoj kartici pomoću koje možete da prenosite balanse iz meseca u mesec.

Shell Fleet Navigator Card takođe nudi rabat u iznosu do 5 centi po galonu goriva kupljenog tokom svakog obračunskog ciklusa, u zavisnosti od utrošene količine. Nažalost, Shell ne otkriva količinu goriva koje mesečno trebate da kupite pre stupanja na snagu stope od 5 centi. Isto tako, kartica zvanično nema  godišnju naknadu, ali iz Shell-a kažu da kartica može imati „ograničene troškove“ – iako kompanija te detalje ne opisuje.

Fuelman Simple Saver Fleet Card

Mesečna naknada: 4- $ 12 po kartici
Rewards: 8 centi po galonu za dizel i 5 centi po galonu na bezolovni
Pokrivenost: 40.000+ lokacija

Fuelman Simple Saver Fleet Card je izvanredna kartica koja vam može uštedeti do 8 centi po galonu na dizelu i 5 centi po galonu bezolovnog goriva kada karticu koristite na nekoj od 40.000+ lokacija Fuelmanove diskontne mreže. Takođe ćete imati pravo da uštedite do 10 centi na Pilot, Speedway, i Kwik Trip objektima kao i 2 centa na drugim Fuelman lokacijama.

Ova kartica dolazi sa mesečnom naknadom od 4, 8  ili 12 dolara mesečno, u zavisnosti od plana koji odaberete. Međutim, ta naknada ne postoji za prvih šest meseci korišćenja kartice. U zavisnosti od plana koji odaberete, možete da pristupite dodatnim pogodnostima, kao što su bonus za lojalnost, zaštita od prevara do 25.000 USD godišnje  ili do 20% uštede u održavanju (osim za Premium plan).

rts

RTS Carrier Services Card

Mesečna naknada: 0 USD
Rewards: do 25 centi po galonu
Pokrivenost: 1800 lokacija

Fleksibilnost i opseg programa kartice RTS Carrier Services može vam uštedeti na hiljade dolara godišnje. Pored značajnih ušteda u centrima Pilot Flying J, ekskluzivna mreža RTS Plus uključuje popuste i na stotine stanica kao što su Sapp Bros., Casey’s  i mnogi drugi.
Kao vlasnik ove kartice za gorivo, dobijate dragocene popuste na gorivo, gume, održavanje, smeštaj, skeniranje dokumenata, poreske usluge i još mnogo toga.

Da li se ove kartice isplate?

Činjenica da se kartice za gorivo mogu koristiti samo za kupovinu goriva i usluge popravki / održavanja znači čini ove kartice za gorivo mnogo manje fleksibilnim od kreditnih kartica. Pored toga, programi nagrađivanja povezani sa karticama za gorivo obično su ograničeniji od onih na kreditnim karticama, jer samo određene benzinske pumpe učestvuju u navedenim programima.

Takođe, uzmite u obzir i činjenicu da su većina ovih kartica samo platne kartice. To znači da nećete moći da prenosite balanse iz meseca u mesec, što vam daje manje slobode pri plaćanju računa. Takođe, kartice za gorivo gotovo nikada ne nude nikakve bonuse za prijavu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0