Najbolje države u Americi za započinjanje sopstvenog ’trucking’ biznisa

Najbolje države u Americi za započinjanje sopstvenog ’trucking’ biznisa

Glavne razlike između američkih i evropskih kamiona
Čikago uvodi zabranu prodaje alkohola nakon 10 p.m.
Šest stvari koje niste znali o Beloj kući

Ako tražite najbolju državu za pokretanje transportne kompanije, moraćete da istražite ovu temu detaljno. Prema Američkom udruženju kamiondžija, u Sjedinjenim Državama ima približno 3,5 miliona vozača kamiona, a svaki deveti je klasifikovan kao nezavistan. Većina njih su uglavnom vlasnici-operateri.

Većina ovih vozača su vlasnici malih preduzeća i služe kao važni delovi nacionalne transportne industrije. Čak i sa skoro 500.000 flota za iznajmljivanje na putu svakog dana, još uvek postoji potražnja za još.

Sa procenama od preko 700 milijardi dolara u prethodnim godinama, prema navodima The American Journal of Transportation (AJOT), može se slobodno reći da Sjedinjene Države doživljavaju procvat u industriji kamiona. Međutim, sa zahtevom za većom platom i bonusima za prijavu vozača kamiona, male kompanije se bore da vide rast poslovanja.

Mogućnosti transporta variraju od zemlje do zemlje. AJOT navodi sledeće države kao prvih pet u SAD-u za one koji se bave transportom kamiona:

  • Oklahoma
  • Tennessee
  • Texas
  • Washington
  • Indiana

Oklahoma

U Oklahomi gotovo da i nema prometa, a pošto se gas proizvodi u državi, on je jeftin, što čini izuzetno profitabilnim pokretanje kamionske kompanije ovde. Ono što Oklahomu izdvaja od drugih država je njen geografski položaj.

Oklahoma je država koja proizvodi naftu. Državna vlada podstiče potrošnju sopstvene nafte održavajući niske poreze na gorivo. Naravno, to znači jeftinije cene dizel goriva. Osim toga, u industriji transporta ima manje propisa u poređenju sa drugim državama. Putevi bez gužvi i bezbedno okruženje za vožnju doprinose da država bude jedna od najboljih za kompanije za transport kamionima.

Kada se uporedi broj preduzeća za prevoz kamiona u Oklahomi sa stanovništvom države, evidentno je da lokacija, niski troškovi goriva, propisi i uslovi vožnje privlače mnoge vlasnike preduzeća u kamionsku industriju u ovoj Srednjezapadnoj državi.

Tennessee

Kao i Oklahoma, Tennessee nudi jeftinije cene goriva u poređenju sa drugim državama. Sa velikim brojem glavnih autoputeva, Tennessee nastavlja raditi na poboljšanju transportne infrastrukture kako bi osigurala sigurnu i pouzdanu mrežu autoputeva.

Teksas

Teksas takođe ima manje propisa. Niski troškovi goriva i mnogo mogućnosti za transportnu industriju su se pretočili u masovnu količinu osnovanih preduzeća za transport kamiona. Gužva u industriji kamiona ovde uzrokuje velike gužve u nekoliko gradova, ali koristi nadmašuju negativne stvari. Putovanje iz Dallas-a i San Antonia se potpuno mogu isplatiti onima koji žele da započnu karijeru kao vozači kamiona.

Šta je zajedničko ovim državama?

Države koje se nalaze na vrhu liste imaju nekoliko zajedničkih aspekata. Prvo, svi su postavljeni duž glavnih transportnih puteva. Osim toga, svaka država vozačima takođe pruža ogromnu količinu mogućnosti za zaposlenje, što olakšava postizanje uspeha kao vlasnika transportne kompanije.

Šta treba uzeti u obzir pri pokretanju preduzeća kamiona?

Država pogodna za transport će postaviti manje propisa za vozače i vlasnike transportnih kompanija. Strogi propisi često izazivaju probleme u malim preduzećima, a to utiče na sposobnost vozača da isplaćuju platu koju zaslužuju.

Prilikom pokretanja kompanije za transport, drugi aspekt koji treba uzeti u obzir je koliko ćete platiti vozačima u poređenju sa troškovima života u toj državi. Ovde Washington i Indiana prolaze bolje od drugih država. Oba mesta se svrstavaju u prvih 10 po isplati najvećih zarada u prevozničkom biznisu.

Radnici u Washington-u i Teksasu imaju sreću jer ne moraju da plaćaju porez na lični dohodak. Tennessee samo plaća porez na prihod , kao što su dividende i kamate. Ovo čini Vašington i Teksas privlačnim za one koji žele da izbegnu plaćanje poreza na prihod.

Kada biraju gde će se nastaniti, oni u industriji transporta iz ličnog iskustva razumeju da nije nužno sve u novcu. Prvih pet država je moglo ponuditi mnoge mogućnosti koje su bile privlačne vozačima, kao što su stajališta kamiona koja pružaju adekvatan parking, kvalitetnu hranu i vrednu uslugu. Sve ovo je važno kada su vozači na putu. Osim toga, bolja oprema i pristupačno parkiranje preko noći dve su pogodnosti koje treba tražiti pri odabiru države u kojoj ćete pokrenuti preduzeće za transport kamiona.

 

Izvor: Upcounsel.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0