Najbolje aplikacije za pronalaženje jeftinih letova

Najbolje aplikacije za pronalaženje jeftinih letova

Amerika: Indeks potrošačkih cena porastao 3.7% za godinu dana
IRS traži od poreskih obveznika Ilinoisa da sačekaju sa podnošenjem poreskih prijava za 2022.godinu
Humanitarni turnir “Trojka iz Bloka” u Čikagu 17. juna

Dok je pandemija COVID-a 19 zaustavila planove za putovanja mnogih ljudi, svet se ponovo otvara za turiste. Ali, zahvaljujući inflaciji i troškovima goriva, rastuće cene avionskih karata mogu umanjiti vašu želju za putovanjem.

Srećom, postoji veliki broj aplikacija i web stranica dizajniranih da olakšaju pronalaženje najnižih mogućih cena karata.

Mogla sam da dobijem letove (pre COVID-a) za Japan i Pariz za otprilike polovinu njihove normalne cene – putovanja koja ne bi bila moguća bez uštede na putnim troškovima“, navodi Dana Eble, specijalista za odnose sa javnošću u Detroit-u.

A rear view of young woman using travel app on tablet, lying on sofa at home,

Ako i sami tražite povoljnu ponudu, isprobajte jednu od ovih aplikacija i usluga sa popustom za avionske karte za koje česti putnici kažu da itekako ispunjavaju svoju svrhu:

  • Scott’s Cheap Flights
  • Skyscanner
  • Dollar Flight Club
  • Google Flights
  • Kiwi
  • Hopper
  • Momondo
  • Priceline
  • Onriva

Scott’s Cheap Flights

Dobar program za notofikacije o letovima može da pojednostavi proces pronalaženja dobre ponude. Ove usluge šalju email-ove u vidu obaveštenja kada god su dostupne snižene avio karte za odobrene destinacije, a Scott’s Cheap Flights je omiljeni izvor za obaveštenja o letovima.

Scott’s Cheap Flights ima na raspolaganju tri nivoa usluge. Besplatni nalozi dobijaju obaveštenja o ponudama na međunarodnim ekonomskim letovima. Premium planovi koštaju 49 dolara godišnje i uključuju međunarodne i domaće ekonomske letove, kao i izlete tokom vikenda i letove sa greškom u ceni odabranih aerodroma. Česti putnici možda žele da se odluče za elitnu ponudu koja obezbeđuje obaveštenja za ekonomske, poslovne letove i letove prve klase, kao i one letove sa greškom u tarifama sa svih američkih aerodroma. Ova usluga košta $199 godišnje.

Skyscanner

Skyscanner ima besplatnu aplikaciju za letove koja je kompatibilna sa Apple i Android uređajima i pruža obaveštenja o cenama kada dobra ponuda postane dostupna. Aplikacija je jednostavna za korišćenje i omogućava vam da podesite upozorenja za određene datume ili rute.

Putnici takođe mogu da koriste Skyscanner-ov kalendar i grafikone da uporede stotine letova za međunarodne i domaće destinacije. Aplikacija ističe letove koji emituju manje ugljen-dioksida u atmosferu, omogućava korisnicima da kombinuju letove različitih prevoznika i nudi opciju pretrage koja omogućava putnicima da pronađu najbolje cene za letove koji potiču sa aerodroma koji su izabrali.

Dollar Flight Club

Dollar Flight Club je sličan Scott’s Cheap Flights aplikaciji, ali drugačije struktuira svoje planove. Besplatni nalozi dobijaju obaveštenja o ponudama polazaka sa jednog aerodroma, dok premium članovi mogu da izaberu četiri aerodroma za odlazak za obaveštenja o ponudama kada su u pitanju domaći i međunarodni letovi u ekonomskoj klasi. Premium članstvo košta 69 dolara godišnje. Tu je i Premium Plus+ članstvo koje košta 169 dolara godišnje i uključuje ponude premium ekonomske i business klase.

Eble je koristila i Scott’s Cheap Flights i Dollar Flight Club aplikacije i otkrio je da su obe od velike pomoći. „Po mom mišljenju, obe aplikacije su bile odlične jer su me upozoravale na jeftine letove, pa čak i snižene avionske karte“, navodi Eble-ova.

Ono što treba imati na umu kod ovih usluga je da ne možete da pratite određene destinacije ili datume putovanja“, dodaje Eble kao negativnu stranu aplikacija. „Morate biti fleksibilni kada i gde želite da idete“.

Google Flights

Iako ne možete da rezervišete letove preko Google Flights aplikacije, to je jedan od najsveobuhvatnijih izvora informacija o cenama letova.

Iako trenutno nije dostupan kao aplikacija, Google Flights nudi jednostavnu online platformu koja vam omogućava da tražite letove do određenih aerodroma, a zatim vidite prikaz kalendara koji pokazuje kada će letovi biti najjeftiniji. Sajt takođe ima grafikon cena koji vam omogućava da vidite trendove cena tokom vremena. Korisnici mogu da traže opštiju destinaciju, kao što je država, i da vide kako se cene avionskih karata porede na različitim aerodromima.

Kada pronađete pravu avionsku kartu, moraćete da je pronađete i rezervišete direktno kod prevoznika ili preko usluge rezervacija uz pomoć treće strane.

Kiwi

Kompatibilan sa Android i Apple uređajima, Kiwi obećava da će njegova aplikacija putnicima pružiti ekskluzivne ponude i cene. On traži najbolje cene od svih dostupnih avio-kompanija kako bi sastavio raspored sa najnižim cenama. Besplatna aplikacija takođe nudi mogućnost pretraživanja svih ponuda sa određenog aerodroma, što može biti zgodno za one koji su spremni da odu na odmor, ali nemaju na umu određenu destinaciju.

U okviru aplikacije, korisnici mogu da dobiju obaveštenja o cenama, pristupi mobilnim propusnicama za ukrcavanje, kao i mapama aerodroma. Takođe nudi pogodnosti poput rezervacija sa „skrivenim gradovima“ koji mogu da uštede novac. Štaviše, aplikacija Kiwi nudi i druge usluge putovanja kao što su vodiči za vaša odredišta i lokacije pristupačnog Wi-Fi-ja.

Hopper

Shayna Moreno, direktorka za odnose sa javnošću u marketinškoj firmi Braintrust je koristila Hooper kako bi iskoristila fantastične ponude za putovanja u Evropu i na Karibe. „Volim Hopper jer je to jedna od najljubaznijih apliakcija za putovanja i čini planiranje besprekornim“, navodi ona. „Za mene, to inspiriše više putovanja jer je tako lako promeniti odredište da biste videli gde možete da dobijete najbolju ponudu“.

Hopper je besplatan i kompatibilan sa Apple i Android uređajima i tvrdi da ima 95% tačnosti u predviđanju budućih cena letova. Korisnici mogu gledati određene letove, biti obavešteni kada cene padnu na očekivani najniži nivo i zatim rezervisati karte preko aplikacije. Za one koji samo pretražuju u aplikaciji, Hopper će označiti letove zelenom, žutom i crvenom bojom kako bi označio koji su letovi najskuplji i najjeftiniji.

Ako vam treba još jedan razlog da isprobate Hopper, Moreno dodaje da je „maskota zeke neodoljiva“.

Momondo

Momondo je agregator cena koji traži najbolje ponude na više od 900 turističkih sajtova. Korisnici mogu da traže određene letove ili da istražuju opcije putovanja do gradova i država u trendu. Njegova mobilna aplikacija se može koristiti za pristup ekskluzivnim ponudama i primanje upozorenja o cenama za pretrage sačuvane na listi za praćenje.

Aplikacija, koja je besplatna i kompatibilna sa Android i Apple uređajima, takođe ima funkciju „Pretraga bilo gde“ za one koji nemaju na umu specifično odredište. Omogućava korisnicima da izaberu „bilo gde“ kao odredište dolaska i istraže cene letova u različite regione. Osim toga, Momondov kalendar cena olakšava da vidite da li postoje jeftiniji letovi u različite dane.

Priceline

Iako je Priceline počeo kao web stranica za rezervacije treće strane, ima i popularnu aplikaciju. Aplikacija je besplatna i kompatibilna sa Android i Apple uređajima.

Jedna od prednosti aplikacije Priceline su ekskluzivne ponude za putovanja. Sa funkcijom Express Deals, Priceline tvrdi da ljudi mogu uštedeti čak 50%. Kvaka je u tome što korisnici neće dobiti tačno vreme polaska i dolaska sve dok ne kupe karte. Do tada će im biti dato samo okvirno vreme poletanja, na primer u ranim jutarnjim satima.

Priceline ima garanciju najbolje cene kao deo svog VIP programa i obećava da će vam vratiti razliku ako pronađete bolju ponudu u roku od 24h od rezervacije. Ak pronađete bolju ponudu za ekspresnu ponudu u bilo kom trenutku do ponoći pre putovanja, Priceline će vam refundirati do 200% razlike.

Onriva

Aplikacije za avionske karte nisu samo za one koji rezervišu odmor. Poslovni putnici i njihovi poslodavci često takođe traže dobre ponude za letove. To je ono što Onriva nudi.

Napravili smo platformu da sve dovedemo na jedno mesto (tako da) ne morate da skačete sa stranice na stranicu“, kaže osnivač i izvršni direktor Onriva-e Vajid Jafri. „Ovo nikada ranije nije postojalo“.

Dok druge aplikacije mogu omogućiti rezervaciju od više kompanija, one obično služe kao digitalna turistička agencija. Uz Onriva-u, sve rezervacije se vrše direktno kod avio kompanije ili drugog prodavca preko platforme aplikacije. Onriva takođe pruža korisničku podršku za ove rezervacije radi dodatne pogodnosti. Aplikacija objedinjuje opcije putovanja od 2 miliona provajdera, a zatim koristi veštačku inteligenciju da nauči preferencije korisnika i daje preporuke.

Svako ko ima poslovnu adresu e-pošte može se prijaviti za besplatni Onriva nalog. Oni koji žele pristup naprednim funkcijama – uključujući povrat novca na rezervacije – moraće da se prijave za premium uslugu koja košta 96 dolara godišnje.

 

Izvor: Money.usnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0