Najbolja mesta za vikend odmor u okolini Čikaga!

Najbolja mesta za vikend odmor u okolini Čikaga!

8 novih država u karantinskoj listi za putnike koji dolaze u Čikago
Royal Caribbean vraća besplatna krstarenja za decu
10 mesta za najlepši jednodnevni izlet van Čikaga – Evo nekoliko predloga za ljubitelje putovanja

Toplo vreme je konačno stiglo, idealno doba godine za odmor. Pandemije korona virusa mnoge je ostavila bez posla, dok sa druge strane veliki broj ljudi ima mogućnost rada od kuće. Ukoliko želite beg iz gradske vreve, a nemate dovoljno vremena ili novca za putovanje na neku udaljenu, egzotičnu destinaciju Chicago Glasnik predstavlja vam nekoliko zanimljivih mesta koja su od Čikaga udaljene svega nekoliko časova vožnje.

geneva chicago glasnik

Geneva, Iliniois

Udaljenost od Čikaga: 44 milje; jednosatna vožnja automobilom ili vozom.
Ovaj mali gradić na obali reke Fok ima veliki broj prelepih restorana na otvorenom uz pristupačne cene.  Mi preporučujemo Fiora’s ili Bien Trucha, dok se noćenje u hotelu Herrington podrazumeva.
Prosetajte Island Parkom i provedite kvalitetno vreme u prirodi ili napravite izlet u obliznji St. Charles, gde možete uzivati na obali Foka dok gledate kako se stari drveni čamci gibaju na površini reke.

Ottawa, Iliniois

Udaljenost od Čikaga: 90 milja jugozapadno.
Ovaj istorijski grad, smešten na raskrsnici reka Fok i Illinois, poznat je kao ulaz u nacionalni park Starved Rock, gde visoke stene i vodopadi pružaju jedinstveno iskustvo na otvorenom. Sam grad koji privlači vredi posetiti, posebno živahno setalište uz reku. Ukoliko ste posetili park i želite prenoćite pre povratka u Čikago nemojte ni pomišljati da odsednete negde drugo.

Saugatuck, Michigan

Udaljenost od Čikaga: 141 milja severoistočno.
Glavna atrakcija ovde je netaknuta Ovalna plaža (koju Tribune navodi kao najbolju plažu na Srednjem zapadu), gde možete iznajmiti kajake, jedrilice, pa čak i opremu za sportski ribolov. Peščane dine i voznja čamcem takođe privlače veliku pažnju posetilaca. Za ljubitelje umetnosti tu je Downtown gde možete pronaći veliki broj umetničkih galerija.

Galena, Ilinois

Udaljenost od Čikaga: 170 milja zapadno.
Proglašen kao jedan od 10 najšarmantnih malih gradova u Americi po izboru TripAdvisor-a. Galena je pravo mesto za vas ako volite kaldrmisane male ulice među istorijskim dvorcima i hotelima. Ako želite malo aktivniji odmor, možete se odlučiti između raftinga, obližnjim skijaškim centrom i planinama sa pogledom na reku Misisipi.

Mackinac , Ilinois

Udaljenost od Čikaga: 406 milja severoistočno;
Ako ponekad stvarno želite da pobegnete od svega, ostrvo Mackinac udaljeno je dovoljno daleko.
Smesten u “sendviču” izmedju severnog vrha Mičigena i Gornjeg poluostrva, jedini način da obidjete ostrvo je biciklom ili kočijama pošto su automobili zabranjeni. Sa netaknutim plažama i visokim belim dvorcima predstavlja fenomalnu destinaciju za odmor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0