Na stotine letećih taksija biće proizvedeno u Ohaju

Na stotine letećih taksija biće proizvedeno u Ohaju

Sedam izuma koji su napravljeni u Ilinoisu a bez kojih ne biste mogli da živite
CDC ukinuo uredbu o obaveznom nošenju maski u velikom delu Sjedinjenih država
FDA odobrila treću dozu Fajzer vakcine za Amerikance starije od 65 godina

U istoj dolini reke Ohio gde su braća Rajt postavili temelje današnje avijacije, uskoro će se proizvoditi najsavremeniji električni avioni koji poleću i sleću vertikalno, prema dogovoru koji napravljen između savezne države Ohajo i kompanije Joby Aviation Inc.

“Kada govorimo o letećim taksijima, govorimo o budućnosti”, izjavio je guverner Majk DeWine za Associated Press.

Širom sveta, električni avioni sa vertikalnim uzletanjem i sletanjem, poznati kao eVTOL, postaju realnost. Ipak, inženjeri tvrde da se avioni približavaju trenutku kada će biti podšrka alternativnom prevozu za pojedince ili male grupe sa krovova zgrada ili parkinga do njihovih odredišta, izbegavajući prenatrpane saobraćajnice.

Odluka kompanije Joby da smesti svoj prvi pogon za serijsku proizvodnju na parceli od 57 hektara na aerodromu Dayton International Airport jasno ide ka ciljevima koje su postavili lideri savezne države Ohajo tokom prethodne dve decenije.

Projekat vredan 500 miliona dolara podržan je sa 325 miliona dolara od strane države, njenog razvojnog tela JobsOhio i lokalne vlade. Zahvaljujući ovim sredstvima Joby planira da izgradi pogon koji će proizvoditi do 500 letelica godišnje i obezbediti 2.000 novih radnih mesta.

Local10.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0