Ministar finansija najavio nove stimulusne čekove. Evo kada počinje isplata

Ministar finansija najavio nove stimulusne čekove. Evo kada počinje isplata

For RENT – Brand New 2024 Mack Trucks
Nova ograničenja u Čikagu, zatvaraju se muzeji, kazina i bioskopi
Hoće li biti četvrtog kruga stimulativnih čekova?

Najavljeni drugi podsticajni čekovi mogli bi leći na račune građana Amerike veoma brzo, izjavio je ministar finansija Stiven Mnučin. On je u utorak uveče na svom Twitter nalogu saopštio da je odeljenje „dostavilo datoteku plaćanja Federalnoj rezervi za isplate stimulativnih čekova Amerikanaca”.

U nastavku objave se kaže: „Ove isplate mogu početi stizati na neke račune direktnim depozitom već večeras i tokom naredne nedelje.“

Amerikanci koji imaju direktni depozit uspostavljen preko IRS-a mogli bi dobiti svoj stimulativni ček počevši od utorka uveče. Štampani čekovi će početi da se šalju poštom u sredu, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mnučin je takođe naveo da se status svog čeka možete da proverite tokom nedelje na sajtu IRS-a. Nova runda pomoći ima u određenoj meri različite uslove u odnosu na prvu. Poreska uprava koristi vašu poresku prijavu za 2019. da bi utvrdila podobnost za drugi krug. Osobe sa prilagođenim bruto prihodom do $75.000 godišnje imaće pravo na isplatu punih $600. Oni koji zarađuju do $87.000 godišnje, dobiće smanjene iznose.

Bračni parovi ispunjavaju uslove za $1.200 ukoliko su njihovi prihodi ispod $150.000 godišnje. Oni koji zarađuju do $174.000, dobiće umanjene čekove.

Pojedinci i bračni parovi takođe će dobiti dodatnih $600 za svako dete mlađe od 17 godina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0