Minimalna zarada u Čikagu povećana na $15 po satu

Minimalna zarada u Čikagu povećana na $15 po satu

Illinois ponovo uvodi zabranu rada za restorane u zatvorenom u 4 okruga
Mogu li vozači u Ilinoisu očekivati niže takse za tablice i dozvole?
Uber uveo novu Comfort opciju!

Iako ne u celoj državi, 1. jula u Čikagu povećaće se minimalna zarada radnicima u kompanijama sa više od 20 zaposlenih. Minimalna zarada biće povećana na $15 na sat.

Za kompanije koje zapošljavaju između 4 i 20 ljudi minimalna plata po satu iznosiće $14.

Minimalna satnica u Ilinoisu porasla je 1. januara na $11. Kako je saopšteno, očekuje se postupni rast dok ne dostigne $15, navode mediji.

Širom Čikaga zaposleni u restoranima i drugim delatnostima koji primaju bakšiš u sklopu svog radnog vremena, primaće satnicu od $9 na sat.

Međutim, ako ukupno ne zarade $15 po satu, poslodavac je u obavezi nadoknaditi razliku. Sve je to u cilju postizanja nove minimalne zarade i satnice u celom gradu.

Za omladinske radnike minimalna zarada sada iznosi $11 na sat. Rašće dok ne dostigne $15 na sat do 2025. godine. Tada više neće biti izuzeća od gradske uredbe o minimalnoj plati za zaposlene mlađe od 18 godina.

Do 2025. godine, nakon povećanja koja se razlikuju po veličini i drugim faktorima, sva preduzeća i radnici u Čikagu će imati istu minimalnu platu širom grada.

Počev od 2022. godine, minimalna zarada u Čikagu će se povećavati svake godine po stopi koja je vezana za indeks potrošačkih cena. Ona je ograničena na 2,5% godišnje.

Aktuelnosti

COMMENTS

WORDPRESS: 0