Milionska nagodba sa Facebookom: Rok za podnošenje zahteva se približava

Milionska nagodba sa Facebookom: Rok za podnošenje zahteva se približava

SAD: Zima će biti topla, kišovita i sa malo snega
Srbija pobedila Italiju i kao lider grupe D ide dalje!
Objavljeni dobitnici lutrije za Zelenu Kartu 2023. Evo kako da proverite rezultate

Rok za korisnike Facebooka da podnesu zahtev u okviru nove, nacionalne nagodbe, brzo se približava.

Rok za podnošenje zahteva u okviru kolektivne tužbe vredne 725 miliona dolara je 25. avgust 2023. godine, a pravo na podnošenje zahteva sada može imati još više ljudi.

Nagodba je postignuta sa matičnom kompanijom Facebooka, Meta Platforms Inc., nakon tužbe koja je tvrdila da je Facebook bez njihove dozvole omogućio trećim stranama pristup podacima korisnika i da platforma nije nadzirala niti ograničavala pristup trećih strana podacima koje su primili. To uključuje prikupljanje podataka od strane sada nepostojeće političke konsultantske firme Cambridge Analytica, koja je kasnije te podatke koristila za političko oglašavanje na platformi.

Prošlog meseca, smernice za prijavljivanje za nagodbu proširene su na još veći broj korisnika. Međutim, koliko novca možete dobiti i koje dokumente ćete morati da priložite prilikom podnošenja zahteva, zavisi od nekoliko faktora.

Ova poslednja tužba i nagodba su drugačije od kolektivne tužbe vredne 650 miliona dolara postignute sa Facebookom u Ilinoisu prošle godine, koja je rezultirala isplatom stotina dolara na više od milion stanovnika.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0