Milioni ptica će migrirati iznad oblasti Čikaga u narednim danima

Milioni ptica će migrirati iznad oblasti Čikaga u narednim danima

Kako da postanete vlasnik franšize u pet lakih koraka
Kako je nastao Diznilend?
Milioni Amerikanaca u opasnosti da ostanu bez pomoći države

Skoro 500 miliona ptica je migriralo preko Ilinoisa do sada ove godine.

Kako milioni ptica migriraju preko Ilinoisa tokom vrhunca sezone migracije, volonteri organizacije Chicago Bird Collision Monitors su posebno zauzeti brinući se o povređenim pticama. Kate Chappell iz NBC Chicago donosi sve što treba da znate o prolećnoj sezoni migracije.

Očekuje se da će milioni ptica poleteti iznad oblasti Čikaga u narednim danima, jer poboljšanje vremenskih uslova stvara idealne uslove za migraciju.

Prema najnovijim podacima projekta BirdCast, koji vodi The Cornell Lab of Ornithology, oblast Čikaga će videti visoke nivoe migracije ptica još nekoliko noći nakon što je došlo do značajnog pada putovanja zbog jakih kiša koje su pogodile područje u utorak.

Ove nedelje, kiša je prizemljila mnoge ptice koje preferiraju letenje u suvim uslovima sa mirnim vetrovima i hladnim temperaturama. Tokom noći između nedelje i ponedeljka, procenjuje se da je 33 miliona ptica bilo u letu iznad Ilinoisa, ali do utorka samo 3,4 miliona ptica je započelo svoje migracione puteve.

Ukupno, više od 497 miliona ptica je prešlo preko Ilinoisa dok se kreću ka svojim letnjim staništima u Viskonsinu i Kanadi, prema procenama koje pruža BirdCast.

Trenutno, Baltimore orioli nastavljaju migrirati u velikim brojevima, a druge ptice počinju masovno da stižu, uključujući American Redstarts, Magnolia Warblers, Chestnut-sided Warblers i Eastern Wood-Pewees, prema navodima sa sajta.

nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0