Meteorolozi upozoravaju na nevreme u Čikagu u sredu: Mogući su grad, razorni vetrovi i obilne padavine

Meteorolozi upozoravaju na nevreme u Čikagu u sredu: Mogući su grad, razorni vetrovi i obilne padavine

Ilinois među 10 najboljih američkih država za preduzetnike. Evo kompletne liste
Polovina američkih država ublažava mere suzbijanja pandemije
Conde Nast lista otkriva najbolje stvari koje treba uraditi u Čikagu ovog leta

Nakon vikenda velikih poplava i obaranja rekorda po količini padavina, jaka do olujna nevremena praćena vrućinom i vlažnim vremenom stižu u područje Čikaga u sredu, prema informacijama NBC 5 meteorološkog tima. Ovo dolazi baš u vreme kada se očekuje gust saobraćaj popodne, jer se mnogi vraćaju kući nakon Dana nezavisnosti.

Prema prognozama, sreda će jutro započeti sparno i suvo, uz malo sunčeve svetlosti. Međutim, očekuje se da će oblaci i hladan talas koji dolazi sa zapada stići nakon 15 časova, čime će čitavo područje Čikaga biti izloženo “umerenom” riziku od jakih grmljavina.

Prema centru za prognoziranje oluja, “umereni” rizik se svrstava na drugo mesto na skali od pet nivoa koja se kreće od “marginalnog” do “visokog”.

Prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, očekuje se da će se oluje pojaviti između 15 i 22 časa. Moguće je da će biti grad veličine novčića, olujni udari vetra do 60 milja na sat, česte munje i lokalno obilne kiše, navodi NWS.

Takođe, očekuje se toplo i vlažno vreme pre dolaska oluja, sa temperaturama od oko 30 stepeni Celzijusa, a indeks toplote tokom popodneva će dostići i srednje 30-ima na pojedinim mestima, prema NWS-u.

Takođe u sredu, u Čikagu je na snazi upozorenje za kvalitet vazduha do ponoći. “Očekuje se da nivo ozona i čestica bude na nivou koji može biti štetan za osetljive grupe”, napisano je u tvitu NWS-a. “Ako imate hronične respiratorne probleme, ograničite duže boravke na otvorenom.”

Mogućnost za oluje se nastavlja i tokom četvrtka ujutru, posebno za područja istočno od koridora I-55 u saveznoj državi Ilinois i severozapadnoj Indijani, a tokom popodneva se očekuje razvedravanje. Međutim, prema prognozama modela, šanse za kišu i oluje ponovo se vraćaju u subotu i nedelju.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0