Meta pokreće uslugu VR pretplate koja košta $7,99 mesečno

Meta pokreće uslugu VR pretplate koja košta $7,99 mesečno

U Senatu počela rasprava o novom paketu pomoći vrednom 1,9 milijardi dolara
Gradonačelnik predstavio novu “Bridge” fazu otvaranja. Evo šta se sve menja u ovoj fazi
Amerikanac iz Kalifornije osvojio 2,04 milijarde dolara na Powerball-u

Meta je najavila novu uslugu pretplate na virtuelnu stvarnost pod nazivom Meta Quest+. Ova usluga omogućava korisnicima pristup dve nove igre svakog meseca. Meta Quest+ košta 7,99 dolara mesečno i kompatibilan je sa Quest 2, Quest Pro i nadolazećim Questom 3.

Usluga pretplate predstavlja najnoviji pokušaj kompanije Meta da generiše stalni prihod od svoje jedinice Reality Labs, koja se bavi razvojem tehnologija virtuelne realnosti i proširene stvarnosti. Reality Labs je zabeležio operativni gubitak od 3,99 milijardi dolara u prvom kvartalu kompanije, dok je ostvario prihod od 339 miliona dolara. Ova nova usluga pretplate ima za cilj da pomogne u poboljšanju finansijskih rezultata kompanije Meta.

Akcije Mete su pale za 3,5% nakon najave nove usluge pretplate. Međutim, ova inicijativa predstavlja korak ka stvaranju stabilnijeg prihoda za kompaniju u budućnosti.

Nove igre će biti lansirane za pretplatnike Meta Quest+ svakog prvog u mesecu. Pretplatnici će imati pristup igrama sve dok je njihova pretplata aktivna. U julu, pretplatnici će dobiti igre “Pixel Ripped 1995″ i “Pistol Whip”. Za avgust su najavljene igre “Walkabout Mini Golf” od Mighty Coconut-a i “Mothergunship: Forge” od Terrible Posture Games.

Meta Quest+ je dostupan u Meta Quest Store od ponedeljka, što znači da korisnici već mogu započeti pretplatu i uživati u novim igrama virtuelne stvarnosti koje će se redovno ažurirati. Ova usluga predstavlja još jedan korak kompanije Meta ka unapređenju iskustva korisnika u svetu virtuelne realnosti i proširene stvarnosti.

 

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0