Mercedes predstavio nove električne automobile sa većim dometom od bilo kog Tesla modela

Mercedes predstavio nove električne automobile sa većim dometom od bilo kog Tesla modela

Dan zaljubljenih se bliži: Najromantičniji restoran u Americi nalazi se u Čikagu
Potrebna dva cimera za townhouse u Lyons-u
Ovo su 10 najrizičnijih zanimanja u Americi prema državnim istraživanjima

Mercedes-Benz upravo je predstavio nove električne automobile  koji bi mogli nadmašiti Tesla automobile prelazeći više od 466 milja (750 kilometara) sa jednim punjenjem. U poređenju, to je više nego domet za bilo koji Tesla model koji trenutno iznosi 380 milja.

Nemački proizvođač automobila predstavio je Concept CLA Class u nedelju na IAA Mobility auto sajmu u Minhenu, koji obuhvata četiri nova modela: sedan, karavan i dva SUV-a. Kompanija nije precizirala kada će tačno ući u proizvodnju.

Svako vozilo će imati domet veći od 466 milja, za razliku od Tesla Modela 3 i Modela S, koji imaju najveći domet u okviru brenda i mogu preći nešto manje od 380 milja sa jednim punjenjem.

U međuvremenu, BMW je takođe privukao pažnju na sajmu predstavljajući novi električni automobil koji se hvali dužim dometom i bržim punjenjem, što je dodatni dokaz o naporima nemačkih proizvođača automobila da pariraju rastućoj konkurenciji na tržištu električnih vozila.

Veliki evropski proizvođači automobila poput Volkswagen-a i Renault-a već osećaju pritisak kineskih rivala u jeftinijim EV-ima, dok je Tesla obećala da će svoju fabriku blizu Berlina pretvoriti u najveću automobilsku fabriku u Evropi.

BMW-ov “Vision Neue Klasse” automobil, koji je takođe još uvek u konceptualnoj fazi, koristi novo razvijene baterijske ćelije koje mogu skladištiti više od 20% energije u poređenju sa prethodno korišćenim od strane kompanije. Ukupno, brzina punjenja i domet trebalo bi da budu poboljšani za do 30% u poređenju sa prethodnim modelima brenda, prema podacima kompanije.

“Sa ‘Neue Klasse’, započeli smo najveću investiciju u istoriji kompanije”, izjavio je Frank Weber, član upravnog odbora BMW-a.

Novo vozilo bi trebalo da bude lansirano 2025. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0