Mercedes predstavio nove električne automobile sa većim dometom od bilo kog Tesla modela

Mercedes predstavio nove električne automobile sa većim dometom od bilo kog Tesla modela

Sve više Amerikanaca se seli za Evropu. Ovo im je omiljena destinacija
Većina poreskih obveznika u Ilinoisu će dobiti poreske olakšice od nekoliko stotina dolara
Čikago uvodi kamere koje će vozačima koji blokiraju biciklističke staze u gradu izdavati kazne

Mercedes-Benz upravo je predstavio nove električne automobile  koji bi mogli nadmašiti Tesla automobile prelazeći više od 466 milja (750 kilometara) sa jednim punjenjem. U poređenju, to je više nego domet za bilo koji Tesla model koji trenutno iznosi 380 milja.

Nemački proizvođač automobila predstavio je Concept CLA Class u nedelju na IAA Mobility auto sajmu u Minhenu, koji obuhvata četiri nova modela: sedan, karavan i dva SUV-a. Kompanija nije precizirala kada će tačno ući u proizvodnju.

Svako vozilo će imati domet veći od 466 milja, za razliku od Tesla Modela 3 i Modela S, koji imaju najveći domet u okviru brenda i mogu preći nešto manje od 380 milja sa jednim punjenjem.

U međuvremenu, BMW je takođe privukao pažnju na sajmu predstavljajući novi električni automobil koji se hvali dužim dometom i bržim punjenjem, što je dodatni dokaz o naporima nemačkih proizvođača automobila da pariraju rastućoj konkurenciji na tržištu električnih vozila.

Veliki evropski proizvođači automobila poput Volkswagen-a i Renault-a već osećaju pritisak kineskih rivala u jeftinijim EV-ima, dok je Tesla obećala da će svoju fabriku blizu Berlina pretvoriti u najveću automobilsku fabriku u Evropi.

BMW-ov “Vision Neue Klasse” automobil, koji je takođe još uvek u konceptualnoj fazi, koristi novo razvijene baterijske ćelije koje mogu skladištiti više od 20% energije u poređenju sa prethodno korišćenim od strane kompanije. Ukupno, brzina punjenja i domet trebalo bi da budu poboljšani za do 30% u poređenju sa prethodnim modelima brenda, prema podacima kompanije.

“Sa ‘Neue Klasse’, započeli smo najveću investiciju u istoriji kompanije”, izjavio je Frank Weber, član upravnog odbora BMW-a.

Novo vozilo bi trebalo da bude lansirano 2025. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0