Meksičko pivo nakon 20 godina srušilo Bud Light sa trona najprodavanijeg piva u SAD

Meksičko pivo nakon 20 godina srušilo Bud Light sa trona najprodavanijeg piva u SAD

Čikago je sedmi na planeti: Ovo su najpopularnija mesta na Instagramu
Najbogatiji Amerikanci godišnje utaje 175 milijardi dolara poreza
Ukoliko želite 1200$ direktno na vaš račun imate još 24h da unesete podatke!

Modelo Especial, meksički lager koji se proizvodi blizu Meksiko Sitija od strane kompanije Constellation Brands, postao je najprodavanije pivo u maju, obarajući Bud Light sa pozicije koju je držao preko dve decenije. Pad sa vrha dodatno je istakao probleme s kojima se suočava brend Anheuser-Busch nakon objave transrodne influencerke Dilan Malvani na Instagramu koja je pokazivala prilagođenu limenku Bud Lighta.

U periodu od četiri nedelje koji se završio 3. juna, Modelo je osvojio 8,4% prodaje piva u maloprodaji u SAD-u, dok je Bud Light pao na drugo mesto sa 7,3%, prema podacima koje je konsultantskoj firmi Bump Williams pružio NIQ. Prodaja Bud Lighta u dolarima takođe je bila zabrinjavajuća tokom tog perioda, sa padom prodaje od 24,4%, dok je prodaja Modelo-a porasla za 12,2%.

A trend ne ide u korist Bud Lighta, rekla je firma.

“Modelo Especial izgleda da povećava rast prodaje iz nedelje u nedelju kako se dublje ulazi u leto”, rekao je Vilijams za CNN. Dodao je da je Modelo Oro, njihovo novo pivo sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, dobro krenulo od svog debija u maju i dodatno pojačalo prodaju brenda. U poslednjih nekoliko godina, potrošači su počeli da preferiraju meksička piva i alkoholna pića, poput tekile i mezkala. Vilijams je rekao da je nekoliko faktora doprinelo tome da Modelo postane najprodavanije pivo (barem u maju), uključujući snažnu podršku prodavaca, odlično oglašavanje, privlačno pakovanje i “efekat skoka” nakon Dana mrtvih (Cinco de Mayo) koji prelazi u leto.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0