Marihuana legalizovana u Ilionoisu!

Marihuana legalizovana u Ilionoisu!

Ilon Mask izazvao “rat” na tržištu električnih automobila
Mapa američkih država u kojima se najviše konzumira alkohol
Predstavljena nova karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago

Ilinois je postao 11. drzava koja je legalizovala marihuanu – i prva gde je zakonodavna vlast legalizovala prodaju droge.

Guverener J.B. Pritzker, koji se zalagao za legalizaciju u svojoj kampanji 2018., potpisao je u utorak zakon o legalizaciji marihuane koji mu je vlada prosledila u maju.

Zakon o legalizaciji marihuane u Ilinoisu omogucice posedovanje i prodaju marihuane u rekreativne svrhe pocevsi od 1. januara 2020. godine uz novi sistem poreza i propisa. Odraslim osobama starijim od 21.godine bice dozvoljeno da poseduju i kupuju kanabis, dok ce turistima u Ilinoisu biti dozvoljeno da kupuju ali u manjim kolicinama od stanovnika drzave Ilionis. Gradovi i okruzi ce moci da zabrane prodaju, ali ne i posedovane unutar svojih granica. Licni uzgoj bice u potpunosti legalan samo za medicinsku upotrebu. Prethodne osudjeni i hapseni zbog manjih kolicina marihuane bice pomilovani i oslobodjeni.

Zakon ce stupiti na snagu 1. januara 2020. godine.

Drzava je prethodno dozvolila marihuanu u medicinske svrhe.

Marihuana i dalje ostaje ilegalna na saveznom nivou, jer savezni zakon kanabis klasifikuje kao supstancu iz “Schedule 1” bez medicinske vrednosti i sa visokim potencijalom za zloupotrebu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0