Mali biznisi zabrinuti zbog novog poreskog pravila na Venmo i PayPal aplikacijama

Mali biznisi zabrinuti zbog novog poreskog pravila na Venmo i PayPal aplikacijama

Southwest Airlines će prestati da leti na četiri aerodroma u SAD i Meksiku
Što je S&P 500 i ​kako investirati u ovaj index u 2021. godini
Novi zakon će primorati Twitter, TikTok i druge društvene mreže da povećaju transparentnost

Novo pravilo Poreske uprave (IRS) zahtevaće od korisnika aplikacija za plaćanje da podnesu Obrazac 1099-K ako su zaradili više od 600 dolara u 2023. godini. Ovo predstavlja veliku promenu u odnosu na prethodni prag od 20.000 dolara za preko 200 transakcija. Poreska uprava očekuje da će primiti oko četiri miliona Obrazaca 1099-K sledeće godine, za koje tvrde da će moći da obrade.

Iako ovo nije promena poreskog zakona, već samo zahtev za prijavljivanje za treće strane poput Venmo, PayPal i kompanija za kreditne kartice, ova promena je izazvala konfuziju među korisnicima. Prema IRS-u, novac koji se razmenjuje između prijatelja na ovim aplikacijama ne bi trebalo da se oporezuje. Ipak, stručnjaci savetuju korisnike da pažljivo klasifikuju svoje transakcije kao lične, a ne kao robu ili usluge kako bi se izbegla bilo kakva zabuna.

Mnoga mala poslovanja su izrazila zabrinutost u vezi sa ovom promenom, kao što je proizvođač nameštaja u Merilendu Dennis Turbeville. On tvrdi da bi dodatna papirologija iz ove promene mogla dovesti do grešaka i skupih kazni za mala poslovanja koja nemaju dovoljno resursa da razumeju kako sve funkcioniše. Kazne za poslovanja koja rade nekoliko miliona dolara godišnje, poput Turbeville-ovog, mogu biti veoma visoke i predstavljati veliki finansijski izazov.

Iako je ova promena možda neprijatna za korisnike aplikacija za plaćanje i mala poslovanja koja koriste ove aplikacije za prihod, IRS tvrdi da će biti u stanju da obradi sve Obrazce 1099-K koje dobiju sledeće godine. U međuvremenu, korisnici aplikacija za plaćanje treba da budu pažljivi prilikom klasifikovanja svojih transakcija kako bi izbegli bilo kakve probleme sa Poreskom upravom.

 

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0