Lightfoot najavila zatvaranje restorana u slučaju porasta novoobolelih. Otkazan čikaški maraton!

Lightfoot najavila zatvaranje restorana u slučaju porasta novoobolelih. Otkazan čikaški maraton!

Air Serbia među prvima u svetu testira IATA digitalni pasoš
Udar Srbije na dijasporu: Na 1.000€ zarade, 400 ide državi. Visoke kazne za prestupnike
Čikago: Maske više nisu neophodne za one koji su potpuno vakcinisani

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lightfoot izjavila je u ponedeljak da se neće oklevati da ponovo uvede ograničenja kako bi usporila širenje smrtonosnog koronavirusa, uključujući  u zatvorenom prostoru, ukoliko grad zabeleži novi rast slučajeva COVID19, posebno među mlađom populacijom.

Mislim da još uvek nismo blizu ovog scenarija“, nastavila je gradonačelnica. “Ali duboko sam zabrinuta jer počinjemo da vidimo blagi rast novih slučajeva ali se smrtnost smanjuje, što je odlično. Većina naših pokazatelja u bolnicama je dobra, ali nećemo oklevati da preduzmemo korake koji su neophodni ako broj obolelih nastavi da raste.”

Država Ilinois u ponedeljak je potvrdila 883 nova slučaja koronavirusa, zajedno sa šest novih smrtnih slučajeva. Zdravstveni zvaničnici kažu da je država sada obavila više od dva miliona testova na koronavirus od početka pandemije.

Otkazan čikaški maraton

Čikaški Bank of America maraton  otkazan je za 2020.  godinu zbog “stalne zabrinutosti za javno zdravlje koje donosi pandemija koronavirusa”, saopštili su organizatori u ponedeljak.

Trka je trebalo da započne 11. oktobra, ali su organizatori događaja saopštili svoju odluku “navodeći brigu za bezbednost učesnika događaja, volontera, osoblja i gledalaca.
Izvor: Chicago Tribune

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0