Legalizacija marihuane u Ilinoisu doneće 63.000 radnih mesta!

Legalizacija marihuane u Ilinoisu doneće 63.000 radnih mesta!

Više od milion stanovnika Ilinoisa dobiće po 340 dolara odštete od Facebooka
Top 10 destinacija u Americi koje morate da posetite
Evo koje dokumente mora da pripremite da biste dobili REAL ID ili pasoš u Ilinosu

Novi izveštaj procenjuje da će legalizacija kanabisa u Ilinoisu do 2025. godine zaposliti više od 63.000 ljudi, što je otprilike isti broj kao broj nastavnika u osnovnoj školi.

Projekcije broja novih radnih mesta uvrštene su u izveštaj koji je početkom ovog meseca objavila istraživačka firma za kanabis i predviđa da bi ukupan broj poslovi u ovoj industriji u celoj zemlji dostigao cifru od skoro 745.000, ako marihuana ne bude legalizovana na saveznom nivou i ako je neke dodatne države ne legalizuju.

To će biti veliko povećanje broja ljudi koji trenutno legalno rade u industriji marihuane, kaže se u izveštaju. Ova industrija u Ilinoisu trenutno zapošljava skoro 5.800 ljudi.

Legalizacijom marihuane u rekreativne svrhe, koja stupa na snagu 1. januara, očekuje se da se ukupan broj poslova u ovoj industriji u državi Ilinois više nego udvostruči svake dve godine i očekuje se da dostigne 29.407 do 2021. godine. Procene pokazuju rast broja zaposlenih u narednim godinama, do 2025. godine, kada se očekuje da će poslove vezane za kanabis obavljati 63 406 ljudi.

Projekcije obuhvataju približan broj poslova vezanih za prodaju, gajenje, preradu, proizvodnju, testiranje i distribuciju marihuane. Izveštaj, međutim, ne uključuje broj radnih mesta koja će se stvoriti u kompanijama koja rade oko industrije, poput bezbednosnih agencija, kompanija za prodaju nekretnina i advokatskih firmi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0