Las Vegas ponovo na udaru hakera, posetioci na gubicima

Las Vegas ponovo na udaru hakera, posetioci na gubicima

Srpska dijaspora donirala 4,25 miliona dolara tokom 2020. godine u dobrotvorne svrhe u Srbiji
Američka Vlada: “Kompanije koje se bave veštačkom inteligencijom prvo će dokazivati da su bezbedne”
Amerika ukida famozni Tittle 42 – Evo šta to znači za imigrante

Las Vegas se suočava sa ponovljenim sajber napadima koji posetioce stavljaju na velike gubitke.

MGM Resorts International je bio suočen sa ozbiljnim sajber napadom koji je značajno poremetio njegovo poslovanje, utičući na objekte u Las Vegasu, uključujući Bellagio i MGM Grand.

“Radimo predano na rešavanju problema sa sajber bezbednošću dok istovremeno najbrže moguće reagujemo na individualne potrebe gostiju”, saopštila je MGM Resorts u četvrtak, prema izveštaju ABC News-a.

MGM Resorts su postali žrtva hakera prolog vikenda, što je dovelo do niza problema, uključujući nemogućnost otvaranja vrata u kazinima i hotelima kompanije, nemogućnost rada aparata za igre na sreću i bankomate, kvarenja liftovo i dugotrajnih kašnjenja prilikom prijave gostiju.

FBI je pokrenuo istragu o napadu i održava komunikaciju sa kompanijom od trenutka kada se incident desio. Agencija za sajber bezbednost i infrastrukturu (CISA), deo američkog Ministarstva za državnu bezbednost, takođe je saopštila da je angažovana u vezi sa MGM slučajem kako bi procenila uticaje nedavnog napada i ponudila svu neophodnu pomoć.

Izveštaji iz VX-Underground, istraživačke grupe specijalizovane za malver, sugerišu da bi grupa za ucenjivanje “ALPHV”, poznata i kao Black Cat, mogla biti odgovorna za sajber napad na MGM. Međutim, to još nije zvanično potvrđeno od strane vlasti.

Entrepreneur.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0