Kultna atrakcija Čikaga poznata kao “The Bean” biće otvorena za javnost pre kraja meseca

Kultna atrakcija Čikaga poznata kao “The Bean” biće otvorena za javnost pre kraja meseca

Dollar Tree uzima u zakup 170 prodavnica 99 Cents Only
Hram Svetog Save i paljenje badnjaka u božićnom specijalu Nacionalne geografije
Besplatan ulaz u sve nacionalne parkove: Nedelja nacionalnih parkova počinje 20. aprila

The Bean ili Cloud Gate bila je zatvorena mesecima zbog renoviranja, ali su zvaničnici konačno otkrili planove za ponovno otvaranje.

Polirana skulptura od hromiranog čelika, dizajnirana od strane Anisha Kapura, bila je pod rekonstrukcijom od avgusta 2023. godine, sa prvobitnim planom završetka u aprilu.

Sada je portparol Odeljenja za kulturne događaje i specijalne događaje saopštio da će područje oko strukture biti ponovo otvoreno za javnost pre kraja juna.

Finalni radovi na obnovi platoa su gotovo završeni, uključujući nove stepenice, pristupačne rampe, zamenu popločanja, hidroizolacioni sistem i unapređenja pristupa Grainger Plazi.

Ograde su postavljene u avgustu i trebalo je da budu uklonjene do proleća, ali kako leto brzo dolazi, čini se da bi uskoro mogle biti skinute.

Za sada, ture se nastavljaju, ali posetioci moraju da nalaze alternative da bi videli ovu atrakciju. Choose Chicago preporučuje posetu Cloud Gate-a iz Cindy’s, krovne terase unutar Čikago Athletic Association. Bar se nalazi preko puta Millennium Parka i ima otvorenu terasu.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0