Kriza u truckingu – Surge Transportation pred bankrotom, dug preko 12 miliona dolara

Kriza u truckingu – Surge Transportation pred bankrotom, dug preko 12 miliona dolara

Ove godine bez tradicionalnog vatrometa na Navy Pier-u
Lightfoot najavila zatvaranje restorana u slučaju porasta novoobolelih. Otkazan čikaški maraton!
Kalifornijski Senat usvojio zakon o legalizaciji psihodelika

Surge Transportation, digitalna brokerska firma za prevoz tereta osnovana 2016. godine od strane Omara Singa sa sedištem u Džeksonvilu, na Floridi, podnela je zahtev za bankrot ( Chapter 11 bankruptcy protection). Šesnaest od njenih 20 najvećih poverilaca su kompanije koje plaćaju malim prevoznicima.

Zvaničnici iz kompanije Surge rekli su FreightWaves-u da sarađuju sa finansijskim savetnicima i nadaju se da će njihov plan bankrota biti odobren na saslušanju u četvrtak.

Tokom poslednjih sedam godina, Surge je porastao na više od 100 zaposlenih i ostvario bruto prihode od oko 150 miliona dolara u 2022. godini. Ova 3PL firma, koja je osnovana bez značajnih investicija, izgradila je automatizovanu tehnologiju za uparivanje i određivanje cena sličnu konkurenciji kao što su Uber Freight i Convoy, koji su podržani investicijama, i nudila je paket direktnih integracija u sisteme upravljanja transportom.

Od početka prošle godine, tržište prevoza tereta doživelo je značajan pad. Slabljenje stimulativnih programa iz doba pandemije usporilo je robnu ekonomiju, a kada se kombinuje sa obilnim kapacitetom koji se nakupio, dovelo je do znatnog pada cena prevoza.

FreightWaves indeks za nacionalni kamionski prevoz, koji obuhvata cene dizela, iznosio je 3,55 dolara po milji 26. decembra 2021. Do 24. jula 2022, NTI je pao na 2,80 dolara, a danas je samo 2,23 dolara – opet sa uključenim gorivom.

Kao rezultat nemogućnosti kompanije da se prilagodi promenjenim tržišnim uslovima, Surge je naveo da je “sve više postao zanemariv u isplati zahteva prevoznika” i da duguje oko 12 miliona dolara 5.000 prevozničkih firmi.

Yahoo

Balkan Truckers

COMMENTS

WORDPRESS: 0